L'esperma del violador en sèrie de l'Eixample coincideix amb el d'una agressió no resolta del 2004

Les seves quatre víctimes al districte barceloní són dones joves que tornaven soles a casa de matinada

L'agressor, de 38 anys i veí de Molins de Rei, ingressa a la presó

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb una setmana escassa de diferència, l'octubre del 2015, dues dones diferents van ser violades al barri de l'Eixample de Barcelona d'una manera gairebé idèntica. A totes dues, l'agressor les havia sorprès de matinada, tornant soles a casa després d'una nit de festa.

Els investigadors dels Mossos d’Esquadra van parlar amb elles i van anotar a la llibreta les característiques de l'agressor. Les descripcions eren preocupantment semblants: un home amb barba d'uns 40 anys, corpulent, armat amb un ganivet i d'aproximadament 1,85 metres d'alçada. Aquests trets, a més, coincidien amb els que va facilitar una tercera dona que setmanes abans, també de matinada i al mateix barri, va assegurar que havia sigut atacada per un individu de qui va poder fugir pels pèls. No hi havia cap dubte que es tractava del mateix home.

UN VIOLADOR EN SÈRIE

Els Mossos van activar un dispositiu policial que va dividir en cinc zones diferents el barri de l'Eixample. Des d'aleshores, cada matinada de dia festiu, distribuïen policies motoristes i agents de paisà per protegir el radi d'acció habitual del sospitós. No el van trobar. Tampoc hi va haver més violacions. Fins al gener passat. 

Fa tres setmanes va sorprendre la tercera víctima, i set dies després, la quarta. Semblava que havia perdut la por de ser descobert. La nit de l'última violació, per exemple, una dona havia aconseguit treure-se'l del damunt a les quatre de la matinada però va tenir la sang freda de seguir a l'aguait fins a les sis, quan va acorralar la seva última víctima.

Novament la descripció de les noies parlava d'un sospitós barbut, corpulent i armat amb un ganivet. Massa detalls descartaven que es tractessin de casos diferents dels de l'octubre. Els Mossos “es van bolcar a capturar-lo”, remarca el cap d'investigació de Barcelona, l'inspector Pere Pau Guillén. "La motivació per arrestar-lo era màxima", reafirma. 

ARRESTAT

Al violador el van arrestar aquest dissabte dos agents de paisà integrants del dispositiu. Els va cridar l'atenció el desvergonyiment amb què un home seguia una dona. “Li deixava mig carrer d'avantatge” i es valia de quioscos, parades d'autobusos o cotxes aparcats per amagar-se.

Van donar l'avís per ràdio als companys mentre iniciaven un segon seguiment. Així van arribar tots quatre fins a la casa de la víctima, al carrer del Consell de Cent. La dona ignorava que la seguia el violador i el violador que seguia la dona ignorava que a ell el seguien dos policies.

Notícies relacionades

Davant del portal de casa, la noia va treure les claus de la bossa, va obrir la porta i hi va entrar. El violador “va esprintar” i va evitar que es tanqués. Els agents es van abraonar fins al portal. El que hi van veure a través del vidre els va tranquil·litzar: la dona havia aconseguit entrar a l’ascensor. El sospitós va tornar al carrer i els policies el van arrestar.

Aquest violador és un veí de Molins de Rei de 38 anys amb antecedents per agressions sexuals. La seva esperma coincideix amb la d'una violació no resolta a Sant Boi de Llobregat el 2004. Aquell mateix any aquest subjecte també va ser detingut per una altra agressió sexual que va acabar sense condemna. Els investigadors han aconseguit acreditar davant el jutge que és l'autor de quatre violacions a l'Eixample el 2015 i el 2016, contrastades amb l'ADN de la seva esperma. Afortunadament, aquest violador en sèrie, corpulent i sense escrúpols, esperarà judici entre reixes.