CONFLICTE LABORAL A TMB

TMB assegura que el 31% dels conductors han seguit la primera aturada en la vaga d'autobusos

Els sindicats que han convocat les aturades parcials de dues hores augmenten fins al 75% el seguiment de la protesta

32902228 60

32902228 60
32891517 60

/

1
Es llegeix en minuts

La primera aturada parcial de la vaga d'autobusos seguida entre les 9 i les 11 del matí d'aquest dimarts a Barcelona ha tingut un seguiment del 31% dels conductors, segons Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), i entre el 70% i el 75%, segons el sindicat CGT. Alguns usuaris s'han queixat, però no s'han registrat incidències greus en un servei en què el funcionament de mínims ha sigut del 30%.

Les aglomeracions més importants han tingut lloc a la confluència de les línies de metro que arriben fins a la plaça Espanya, per on han passat la gran majoria dels milers d'assistents al Mobile World Congress (MWC) a les instal·lacions de la Fira a l’Hospitalet de Llobregat. Entre els Ferrocarrils de la Generalitat i el servei especial d'autobusos des de la Fira de Montjuïc a la de l’Hospitalet han absorbit el flux d'assistents a l'MWC. També s'ha vist afectada durant unes hores la nova L-9 del metro per l'avaria d'un tren.

ATURADES DE DUES HORES

Després de la vaga de metro de dilluns, que va provocar un caos de trànsit a Barcelona durant les hores puntes en ple Mobile World Congress, i abans que aquesta vaga es repeteixi dimecres, aquest dimarts és el torn dels autobusos de TMB. Els treballadors dels autobusos metropolitans han convocat dues aturades de dues hores cada una per a aquesta jornada.

Notícies relacionades

Les aturades -convocades pels sindicats CGT, Actub, COS, Usoc, PSA, CNT i BS- són de les 09.00 a les 11.00 hores, i de les 19.30 a les 21.30 hores, i les aturades es repetiran també aquest dijous. Els serveis mínims en aquestes franges horàries seran del 30%. La resta de la jornada, els autobusos circularan amb normalitat, encara que hi pot haver endarreriments, cues a les parades i combois plens en certs moments.

Els convocants s'oposen al preacord de conveni col·lectiu que TMB ha pactat amb sindicats majoritaris, i aquestes aturades se sumen a les convocades durant aquesta setmana pel metro i Renfe coincidint amb el Mobile World Congress (MWC).