Mor la nena Andrea, per a qui els pares demanaven una mort digna

La menor ha mort quatre dies després que l'hospital accedís a retirar l'alimentació artificial

Els pares d’Andrea: Se n’ha anat en pau i amb tranquil·litat / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Andrea, la nena de 12 anys amb una malaltia rara irreversible para la que es va sol·licitar una mort digna i que estava ingressada en el complex hospitalari universitari de Santiago (CHUS), ha fallecido.

Andrea, la nena de 12 anys amb una malaltia rara i irreversible per a la qual es va sol·licitar una mort digna i que estava ingressada al complex hospitalari universitari de Santiago (CHUS), ha mort.

Els seus pares, Estela Ordóñez Antonio Lago, van expressar el seu desig, una vegada es va atendre la seva demanda i li van retirar l'alimentació que rebia per gastrostomia, de tenir "intimitat" per, d'aquesta manera, poder superar el dur moment d'acomiadar-se de la seva filla gran, afectada des que era un bebè, segons han explicat, d'una malaltia tan rara que ni tan sols té nom.

El complex hospitalari universitari de Santiago (CHUS), en què ha estat ingressada la nena, va plantejar modificar el seu pla terapèutic al produir-se canvis en l'estat de la criatura.

Notícies relacionades

La gerència va informar en un comunicat que es va avisar tant el jutjat com els pares d'Andrea d'aquests "canvis clínics", que, van afegir, van provocar alteracions en el pla terapèutic seguit fins a aquell moment i, amb el vistiplau de la Justícia, van portar a la modificació practicada, retirar l'alimentació que Andrea rebia per gastrostomia, que es va fer amb la conformitat dels seus pares.

El servei de Pediatria del CHUS va subratllar que la seva actuació es va adequar "en tot moment al que estableix la normativa vigent".