JUDICI A SANTIAGO

La cuidadora d'Asunta rebat als pares la seva versió de la setmana del crim

La dona, que passava moltes hores amb la nena, assegura que tenia una "salut perfecta"

La cuidadora d’Asunta declara en el judici que no tenia cap tipus d’al·lèrgia. / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La cuidadora d'Asunta, que ha prestat declaració com a testimoni, ha revelat que el dimecres corresponent a la setmana en què va morir la nena, quan no va anar a classe, el que va fer, segons li van explicar, va ser passar el matí amb el pare i no sola a casa, com sostenen els progenitors.

Aquella jornada en què la nena va faltar a classe ja va cobrar una especial rellevància el primer dia del judici, ja que un dia abans, segons revelen les alarmes, algú va ser a la casa de Montouto-Teo, en què suposadament va morir la víctima, entre les 19.35 hores i les 22.40.

Quan, en aquesta vista oral, el representant del ministeri fiscal va preguntar a Rosario Porto i a Alfonso Basterra qui podia haver estat a la casa aquella tarda, tots dos van confessar estar sorpresos i desconèixer quina persona hi podria haver anat.

Rosario Porto va explicar que Asunta tenia dècimes de febre i per això no la va enviar a classe. La va deixar sola a la vivenda que compartien perquè descansés.

Però, malgrat que suposadament la nena es quedava sola al pis de la mare, hi ha un whatsap d'Alfonso a Rosario en què el seu exmarit li diu: "Asunta està cada vegada millor, tranquil·la".

No obstant, aquesta treballadora domèstica, que atenia la casa de Rosario, ha explicat avui que aquell dimecres no va arribar a veure Asunta ja que, segons el que li van argumentar, "Asunta estava malalta" i es quedava al pis d'Alfonso, molt pròxim, també al centre compostel·là.

Per això, l'endemà la cuidadora va preguntar a la nena si s'havia trobat malament, "i em va dir una cosa que jo vaig passar per alt", ja que va respondre, ha descrit: "No, estic bé, només tinc mala boca".

Aquesta dona, la cuidadora, passava molt de temps amb Asunta i aquell dimecres ha confirmat que la menor, a qui ha qualificat de "nena perfecta", presentava, igualment, una "salut perfecta".

Notícies relacionades

Segons el seu parer, la família formada per Rosario Porto i per Alfonso Basterra donava la imatge, amb la seva filla, del que qualsevol hauria definit com una "família idíl·lica".

Els pares d'Asunta, l'advocada Rosario Porto i el periodista Alfonso Basterra, interns al penal corunyès de Teixeiro des de fa més de dos anys, són els únics acusats de la mort violenta de la menor.