ASSAIG A MADRID

40 voluntaris proven una vacuna de l'Ebola a Espanya

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

Quaranta voluntaris participen des de finals de setembre a l'Hospital La Paz-Carlos III de Madrid en l'assaig clínic d'una vacuna experimental contra l'Ebola que permetrà mesurar la resposta d'anticossos contra aquest virus i oferirà dades de seguretat. És l'assaig de la vacuna VSV-EBOV, amb uns resultats experimentals que es van donar a conèixer el 31 de juliol i mostren un «alt grau d'efectivitat» després d'haver sigut provada en més de 4.000 persones en contacte amb la malaltia a Guinea Conakry.

L'estudi es va presentar ahir, just un any després que es conegués el primer contagi a Espanya, el de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, donada d'alta el 5 de novembre.

Notícies relacionades

Espanya participa juntament amb els EUA en aquest assaig amb un estudi en voluntaris sans que estan rebent diferents lots de la vacuna i una dosi superior per veure si tots els lots produeixen el mateix nivell d'anticossos. Segons el cap de Malalties Infeccioses del Carlos III, José Ramón Arribas, l'objectiu no és mostrar l'eficàcia de la vacuna ja que no existeixen casos d'Ebola al país. «És un estudi per a voluntaris que col·laboren de manera altruista amb el desenvolupament de la vacuna», va matisar aquest metge, que va formar part de l'equip que va tractar els tres espanyols infectats per l'Ebola (els religiosos Miguel Pajares i Manuel García Viejo, que van morir, i la infermera Romero). En tots els desenvolupaments de vacunes sempre hi ha estudis en voluntaris sans en els quals es pot mesurar la resposta d'anticossos.

Aquests 40 voluntaris tindran un seguiment durant sis mesos, període durant el qual s'analitzarà si presenten algun símptoma i si han produït anticossos.

Temes:

Ebola Voluntaris