per una mort digna

Estela: "Els metges m'han fer sentir que jo volia matar la meva filla"

La mare d'Andrea Lago cedeix a 'Interviú' l'àlbum fotogràfic familiar de la seva filla, que pateix una malaltia degenerativa

1
Es llegeix en minuts

'Interviú' publica aquest dilluns en exclusiva el relat fotogràfic de la vida de la petita Andrea Lago, la nena gallega de 12 anys per a la qual els seus pares demanen una mort digna. Andrea està ingressada a l'Hospital Clínic de Santiago de Compostel·la amb una malaltia degenerativa irreversible. "La meva nena ha sigut molt feliç però ja no pot més amb tant patiment", ha confessat a aquesta revista Estela, la seva mare.

A través d'aquest àlbum familiar amb més d'una trentena d'imatges, cedit a 'Interviú' pels seus pares, es descriuen els 12 anys d'entrega al costat d'una nena feliç que ha adorat que li cantin i jugar amb els seus germans. Ara només volen que pari l'acarnissament terapèutic amb la seva filla i reclamen que tingui una mort digna. Tota la informació i fotos a 'Interviú'.

Notícies relacionades

La col·lecció de fotografies publicada per 'Interviú' podria ser la de qualsevol família espanyola. Des de l'emocionant foto a la panxa de la mare, feta directament de l'ecografia, la primera presa del biberó i les gracioses fotos al bressol amb els primers models regalats. Andrea va néixer després de set mesos de gestació, quan la seva mare a penes tenia 20 anys. Fins als vuit mesos d'edat, Andrea es va desenvolupar amb normalitat, al costat d'uns avis que cobrien les absències normals d'uns pares treballadors.

Era llavors Andrea una bebè sana i preciosa, però va arribar la regressió de la seva malaltia. Com sol passar en les malalties degeneratives, el pediatre va començar a veure un desenvolupament anòmal. Al caminador, Andrea va començar a arrossegar els peuets de manera ostensible, però els metges no en sabien la causa. Després del primer any, Andrea no s'aguantava asseguda i alguns metges li van donar poques esperances vitals. Però els anys van anar passant i Andrea resistia els seus mals i l'existència amb el suport dels seus pares i germans. Amb els anys, "el seu patiment era cada vegada més gran. Vam demanar que paressin de punxar-la, de sondar-la, d'administrar-li corticoides...la nena no pot amb tant patiment", expliquen els seus pares Estela i Antonio a 'Interviú'. El cas d'Andrea Lago ha acabat als tribunals.