ofensiva tuitera

Mariló Montero, sobre el Toro de la Vega: "El toro ha viscut molt bé, i de carn en mengem tots"

La presentadora de 'La Mañana de la 1' torna a provocar la polèmica a les xarxes socials amb la defensa de la festa taurina de Tordesillas

Mariló Montero (2013): El Toro de la Vega és una festa meravellosa.

2
Es llegeix en minuts
EDUARDO LÓPEZ ALONSO / BARCELONA

Mariló Montero defensa el Toro de la Vega. La presentadora de 'La mañana de la 1' ha tornat a ser el centre de la polèmica a les xarxes socials amb les seves opinions sobre la controvertida festa taurina de Tordesillas (Valladolid)Tordesillas . Prometia cobertura i debat imparcial del Toro de la Vega, però se li ha tornat a veure el llautó, com cada any. Segons han explicat amb promptitud els col·legues de Vertele.com, el programa començava amb un plantejament neutral. "¿Qui té raó: els que volen defensar una tradició, o els que volen salvar el toro d'una mort violenta?". Les següents paraules de Mariló Montero ja no tenen desperdici i estaven predestinades a sacsejar l'opinió pública més sensible: "No oblidem que és un toro per a carnisseria, que tots mengem carn".

Els discursos de Mariló Montero, molts d'ells polèmics, gairebé sempre tenen unes postres servides en forma d'opinió, en aquest cas a favor de la tradició. La presentadora de TVE ha ressaltat la "bona vida" que ha portat el toro fins a arribar al seu tràgic final i ha recordat que tothom menja carn.

"Ha crescut en una gran finca amb bons pinsos i se l'ha preparat per a aquest torneig", ha dit Mariló. "No oblidem que és un toro per a carnisseria, que tots mengem carn", ha assenyalat. "Els pollastres, els peixos o els porcs també pateixen quan són sacrificats", ha recordat.

La defensa implícita de Mariló Montero del Toro de la Vega no ha passat desapercebuda a la xarxa, sempre disposada a fregir la presentadora en els focus de la tensió. Els tuiters han criticat els arguments esgrimits, les formes i les tesis d'un debat en què la peça més discordant ha sigut la conductora del programa. De fet, el programa ha narrat de manera correcta i en directe els fets que passaven al voltant de la festa i la protesta dels defensors dels drets dels animals. Les càmeres de TVE han registrat els incidents entre partidaris i detractors d'aquest esdeveniment, inclosa l'agressió als periodistes que intentaven retransmetre la situació de tensió.

   

 

Notícies relacionades

Milers de persones han denunciat a Twitter la crueltat del Toro de la Vega, i han aconseguit que el 'hashtag' #RompeSuelasVivo, en referència al nom de l'animal mort en la fests, sigui un dels termes més esmentats a tot el món. 

La defensa del Toro de la Vega per part de Mariló Montero no és nova. Un repàs dels vídeos publicats a internet mostren que ja en el passat va defensar la cruenta tradició. En la retransmissió en directe del torneig del 2013, Montero defensava que no es maltractava l'animal mentre la multitud l'envoltava: "Ho veuen, només li han donat un copet". I intentava convèncer els televidents amb arguments que les imatges posaven en entredit: "És una festa meravellosa"..."Pel que es veu fins ara ningú ha maltractat el toro". Fins que el van matar, és clar.