NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA

Pares de Balaguer es manifesten contra la decisió de fer el 25% de classes de castellà

Els pares de dos alumnes van demanar aplicar la sentència del TSJC

1
Es llegeix en minuts

L'AMPA de l'escola Gaspar de Portolà de Balaguer (La Noguera) va convocar per dilluns una manifestació davant del centre contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a oferir el 25% de les classes en castellà, després de la reclamació d'una família de la localitat.

La manifestació tindrà lloc a les 17.00 hores d'avui davant del centre escolar, en defensa dels dret dels 400 alumnes que l'AMPA considera "marginats" per aquesta sentència del TSJC, ja que no poden rebre la totalitat del seu ensenyament en català.

A petició d'una família del centre amb dos fills, el TSJC ha obligat l'escola a fer en castellà un 25% de les assignatures impartides a les classes on van els nens de la família sol·licitant (un d'ells va a P5 i l'altre a segon de primària), mitjançant una sentència que afecta  tots els alumnes que comparteixen aula amb aquests nens.

Notícies relacionades

"La imposició de l'increment d'hores de castellà a la nostra escola pel recurs d'una sola família ens afecta a tots", assenyala en un comunicat la junta de l'AMPA, que demana la màxima assistència a la manifestació de tota la població de Balaguer i de tota la comarca de la Noguera "per demostrar de forma pacífica el seu rebuig a la sentència del TSJC".

Segons detalla la junta de l'AMPA, la iniciativa de la concentració ha partit "d'un grup de persones" i els pares i mares del centre han decidit adherir-se a la mateixa "de forma pacífica". A més de la concentració, l'AMPA ha convocat per a la tarda d'avui, a les 19.00 hores, una assemblea perquè els pares i mares del centre decideixin les acció a portar a terme "en defensa dels drets dels alumnes de l'escola".

Temes:

Balaguer