A ERRENTERIA (GUIPÚSCOA)

Mor estrangulada per la seva àvia una nena de 10 anys al País Basc

La menor va ser reanimada en un primer moment però va morir després a l'hospital, i la dona està detinguda acusada d'homicidi

1
Es llegeix en minuts

La nena de 10 anys que va ser estrangulada per la seva àvia a la localitat guipuscoana d'Errenteria va morir diumenge passat al matí a l'Hospital Donostia, on estava ingressada.

Els fets van tenir lloc dissabte cap a les 18.30 hores, quan l'Ertzaintza va rebre una trucada telefònica de la dona que afirmava que havia matat la seva néta, han explicat les fonts.

Al lloc del succés, un domicili situat a Errenteria (Guipúscoa), es van traslladar recursos de la Policia Local, que van comprovar que una nena de 10 anys es trobava en estat molt greu a l'interior del pis.

Després de portar a terme les maniobres de reanimació, van aconseguir reanimar la nena i personal sanitari la va traslladar al complex hospitalari Donostia.

L'Ertzaintza va procedir a la detenció, per intent d'homicidi, de la dona.

FAMÍLIA NORMAL

Segons testimonis de veïns del barri, la família protagonista de la tragèdia "ha sigut sempre totalment normal i exemplar".

Diverses persones que coneixien la dona han reconegut estar "sorpresos" pels fets i han assenyalat que no saben què li ha pogut passar perquè hagi pogut matar la seva néta.

Notícies relacionades

Un veí que coneix l'arrestada i el seu marit ha afirmat que està "molt trist" pel que ha passat.

Segons sembla, la nena, que vivia amb la seva mare a Irun, estava passant uns dies a casa dels seus avis, coincidint amb les festes de la Verge de Guadalupe. Àvia i néta havien estat al matí a les festes. L'avi no era al domicili quan va succeir l'estrangulament.