Washington

Museus i aroma de barbacoa

2
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA

Washington és una ciutat de gent que sempre té pressa i que està obsessionada amb la feina, però a l'estiu entra en una estranya letargia. Milers de buròcrates desapareixen de manera escalonada per fer les seves dues setmanes pelades de vacances i el trànsit es dilueix a mesura que tanquen els col·legis. Per al visitant és una bona combinació. L'únic problema és el clima pràcticament tropical que s'apodera de la capital, enganxós i abrasador com si algú a l'infern hagués encés les calderes. Per sort hi ha llocs en els quals poder-se resguardar. Washington té segurament la millor oferta de museus del món pel que fa a la relació qualitat-preu. Pràcticament tots són de franc, cortesia de la Fundació Smithsonian.

Notícies relacionades

Aquí l'estiu va associat a les barbacoes i, al capvespre, alguns carrers fan olor de carbó i de cervesa. També la música es democratitza. Enmig de les escultures de la Galeria Nacional d'Art s'hi pot sentir jazz i remullar els peus a la font amb una cervesa a la mà. Una altra opció és anar als concerts del divendres a la tarda a Yards Park, plens de nens i de persones fent pícnic de cara al riu Anacostia. O perdre's en la natura sense sortir de la ciutat. Als jardins Aquàtics d'Anacostia s'hi poden veure tortugues i ocell migratoris que fan niu enmig dels tapissos de flors de lotus. I a Rock Creek Park, el gran pulmó verd de la ciutat, t'hi pots perdre com si estiguessis als boscos dels Apalatxes.

Visitar la capital dels Estats Units, amb la pompositat neoclàssica dels seus edificis institucionals, és tenir una cita amb la història. Els Arxius Nacionals, el Congrés, el Memorial Lincoln, l'edifici del Watergate, el cementiri d'Arlington, el teatre Ford... Hollywood els ha recreat tantes vegades que no és difícil sentir-se part d'un decorat.Però l'estiu ofereix la possibilitat de ser alguna cosa més que un extra. Sobre l'herba del National Mall s'hi poden veure pel·lícules a l'aire lliure al capvespre o es pot pujar a la terrassa de l'Hotel W a prendre copes contemplant la Casa Blanca. Ni tan sols amb la calor la ciutat es deixa anar, però hi ha vida per passar la nit pels carrers U i H o a Adams Morgan. Si es busca una platja, la badia de Chesapeak, amb els  llegendaris i exquisits crancs, és a poc més de mitja hora en cotxe. I si no, sempre es pot anar al Museu de la Construcció, que aquest any ha muntat una platja artificial que, això sí, demana que s'hi posi molta imaginació.

Temes:

Estats Units