Llibertat per al pare dels nens desapareguts a Jaén

El jutge li imposa una ordre d'allunyament sobre els menors i manté a la presó la mare

1
Es llegeix en minuts

El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de La Carolina (Jaén) ha decretat la posada en llibertat del pare dels tres nens desapareguts a Jaén i trobats tres dies més tard a Villaverde (Madrid).

Manuel M. M., el pare acusat de raptar els seus tres fills d'un centre de menors de la Junta d'Andalusia i que anaven a ser entregats en règim d'acollida, ha recollit a les 16:00 hores la resolució de llibertat del jutge i s'ha dirigit fins a la presó de Jaén per recollir les seves pertinences personals, per la qual cosa aquesta mateixa tarda estarà de tornada a casa, segons ha explicat l'advocat de la defensa Ildefonso Cruz.

El pare queda en llibertat provisional amb l'impediment d'acostar-se o comunicar-se amb els seus tres fills que estan en un centre de menors de la província de Jaén des que van ser traslladats des de Madrid. Així mateix, l'advocat ha explicat que hi ha un procediment obert per part del pare contra la declaració de desemparament, ja que consideren que la Junta d'Andalusia es va saltar tots els procediments previstos quan al desembre va recollir els nens del col·legi amb la Policia.

En aquest sentit, assegura que han denunciat la Junta perquè "va començar la casa per la teulada" i perquè entre altres coses no permetien al pare veure els nens i només van aconseguir després de moltes protestes que pogués veure'ls una hora al mes.

Notícies relacionades

Mentrestant, la mare dels nens, Vanesa V. M., continua a la presó, després que dissabte ho ordenés el titular del Jutjat d'Instrucció número 13 de Madrid després de prendre-li declaració i imputar-li un delicte de sostracció de menors.

Per aquests fets, també estan imputats, però en llibertat amb càrrecs, la tia dels menors, ja que a la seva casa de Villaverde van ser  trobats els nens, i un cosí germà dels tres nens ahir a Bujalance (Còrdova). 

Temes:

Desapareguts