Detingut un capellà de Còrdova per abusos sexuals a una menor

El jutge decreta una ordre d'allunyament mentre la Guàrdia Civil investiga si hi ha més casos

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Agents de la Guàrdia Civil van detenir aquest dimarts un sacerdot de la localitat de Villanueva del Duque (Còrdova) per un presumpte cas d'abusos sexuals lleus a una menor d'edat. El capellà feia menys de dos anys que exercia a la parròquia i la seva detenció es va produir arran del testimoni d'una suposada víctima. No obstant, la investigació pretén ara determinar si s'haurien produït altres casos similars.Després de prestar declaració davant el jutge d'instrucció a Pozoblanco (Còrdova), aquest ha decretat una ordre d'allunyament del sacerdot, alhora que anuncia la realització de diverses diligències sobre els fets dels quals se l'acusa.

Fonts policials han confirmat que el sacerdot és I.M., de 48 anys i rector titular de la parròquia de San Mateo. Sembla que l'arrestat exercia el seu ministeri en aquesta localitat de només 1.600 habitants fa dos anys i mig, just poc després d'haver sigut ordenat sacerdot a Còrdova.

Notícies relacionades

El capellà desenvoluparia la tasca parroquial en altres pedanies pròximes del Valle de los Pedroches, per la qual cosa es tracta de determinar ara si hi hauria altres casos d'abusos. La investigació va saltar després de la denúncia dels pares d'una menor que suposadament hauria rebut els abusos, encara que no s'han facilitat més dades a l'estar el cas sota secret de sumari. Sí ha transcendit que en qualsevol cas es tractaria d'abusos "lleus".

Des del Bisbat de Còrdova s'han limitat a assenyalar que desconeixen els detalls del cas, i han destacat que estan col·laborant amb la justícia en tot el que se'ls ha demanat.