a la velocitat d'un avió

Un tren japonès bat el rècord mundial al superar els 600 quilòmetres per hora

El 'Maglev' de levitació magnètica aconsegueix la fita en una via de proves de 42 quilòmetres a prop de Tòquio

El tren de levitació magnètica ’Maglev’ supera el rècord de 600 quilòmetres per hora. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El tren de levitació magnètica en fase de proves que opera la ferroviària nipona Central Japan Railway ha batut aquest dimarts el seu propi rècord mundial de velocitat a l'arribar als 603 quilòmetres per hora menys d'una setmana després d'aconseguir la marca anterior. El tren 'Maglev' ha aconseguit aquesta velocitat a la via de proves de 42 quilòmetres de longitud instal·lada a la prefectura de Yamanashi, a uns 35 quilòmetres a l'oest de Tòquio.

Amb aquest rècord s'acaben les proves per arribar a velocitats punta sense que Central Japan Railway hagi informat de cap problema. Aquest mateix tren va batre el rècord mundial de velocitat el 16 d'abril a l'arribar als 590 quilòmetres per hora.

LEVITACIÓ MAGNÈTICA

Aquest tren funciona mitjançant un sistema de levitació magnètica que usa motors lineals instal·lats a prop dels rails i que fa que el camp magnètic elevi el tren fins a 10 centímetres per sobre dels rails i l'impulsi, això elimina el contacte i fa que l'únic element de fricció sigui l'aire.

Notícies relacionades

Central Japan Railway té intenció que el 'Maglev' comenci a operar el 2027 entre l'estació de Shinagawa, al sud de Tòquio, i la ciutat de Nagoya, al centre del Japó. El trajecte, de 286 quilòmetres i que el tren bala cobreix actualment en 88 minuts, quedaria reduït a 40 minuts amb el 'Maglev'.

S'espera que el tren circuli a una velocitat màxima de 500 quilòmetres per hora quan comenci a operar. Central Japan Railway pretén estendre el servei de Nagoya a Osaka, a l'oest del país, el 2045.