Desarticulat el dipòsit d'armes més gran trobat a Catalunya

El propietari de l'arsenal va oferir una pistola en un bar a canvi d'unes copes

Els agents registren els dos domicilis dels detinguts, on han trobat una gran quantitat d’armes i municions. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona un home per presumptament tenir un arsenal d'armes i municions il·legals, que suposa el dipòsit d'armes il·legals més gran intervingut fins al moment a Catalunya.

Segons la policia catalana, el detingut és un veí de Barcelona, espanyol de 66 anys, a qui se li atribueixen delictes de tinença il·lícita d'armes i explosius i fabricació, tràfic i dipòsit d'armes i explosius.

El van detenir el 22 de maig després de rebre l'avís que havia ofert una pistola a un altre home a canvi d'unes copes, i que després havia fugit en un tot terreny al negar-se aquest a adquirir l'arma. El van arrestar a prop del lloc a l'interior del seu cotxe, on van trobar dues pistoles, armes blanques, punys americans, aerosols autodefensa i munició.

Al registrar les seves dues vivendes es va trobar un arsenal d'armes: en un pis del barri barceloní d'Horta hi tenia armes de foc curtes, una escopeta, tres rifles, 2.500 cartutxos, tres quilos de pólvora, mil percussors, una granada buida i diverses armes prohibides, per la qual cosa va ser necessari activar els Tedax.

Notícies relacionades

En una altra vivenda de Planoles (Girona) hi van trobar onze armes curtes, deu de llargues, peces de pistoles, 205 cartutxos de diferents calibres, més de 19.300 projectils, onze armes blanques, cinc silenciadors i 30 carregadors.

El detingut va passar a disposició judicial el 25 de març i ha quedat en llibertat amb càrrecs, encara que la investigació continua oberta.

Temes:

Armas