RESUM DEL 2014

Les notícies més llegides del 2014

La informació més visitada a la web d'EL PERIÓDICO és la del jove indi a qui van haver d'extreure 232 dents de la boca

Impactant escena de les cascades del Niàgara en procés de congelació, ahir. / REUTERS

Impactant escena de les cascades del Niàgara en procés de congelació, ahir.
Jeremy Meeks, a la pàgina de Facebook de la policia de Stockton, amb alguns dels milers de comentaris.
James Foley, esquerra, a Líbia el setembre del 2011.
Scarlett Johansson, el setembre passat, al festival de Venècia.

/

5
Es llegeix en minuts
LORENA VELASCO / BARCELONA

Nombroses informacions han marcat l'actualitat d'aquest 2014. A continuació us expliquem quines han estat les notícies més llegides pels usuaris de la web d'EL PERIÓDICO al llarg de l'any. 

EL 'TOP FIVE' 

La informació més llegida del 2014 a la web d'EL PERIÓDICO ha estat la del jove indi a qui un equip mèdic va haver d'extreure 232 dents de la boca. La raresa del cas d'aquest noi de 17 anys de Bombai ha portat la informació fins dalt de tot de la classificació, amb gairebé 350.000 visites.

La segueix el pres 'més guapo de Facebook', un nord-americà que ha aixecat passions després de la publicació per part de la policia de San Francisco de la seva imatge a la xarxa social. Jeremy Meeks va aprofitar la popularitat per assegurar que "no és un lladre". La informació va arribar als 210.000 lectors.

La popularitat de Podem i del seu líder, Pablo Iglesias, també s'ha colat en el 'top'. La informació sobre que els parlamentaris europeus de la formació cobraran menys de 2.000 euros ha estat la tercera més llegida, amb 200.000 usuaris.

Un espectacular fenomen meteorològic també ha captivat 190.000 lectors, amb la congelació de les cascades del Niàgara després d'una onada de fred polar als EUA que es va saldar amb 20 morts a l'arribar a una sensació tèrmica de 40 graus sota zero.

Tanca el 'top cinc' el famós tanga de la presentadora de 'La mañana' Mariló Monteroamb 180.000 visites. El vídeo del moment en què la periodista deixa entreveure la peça de roba interior ha estat el clip més vist a la web d'EL PERIÓDICO aquest 2014.

FAMOSOS

Per categories, entre les notícies més llegides de l'any hi trobem nombroses cares conegudes que protagonitzen nus i polèmiques. És el cas del nu integral de l'actriu Scarlett Johanson al film 'Under the skin', que va provocar fortes reaccions a Twitter. També ha arrasat el ja conegut com a 'Celebgate', el cas de la filtració de fotos privades sense roba d'actrius com Jennifer Lawrence o Vanessa Hudgens o famoses com Kim Kardashian. Aquesta última també ha protagonitzat la portada de la revista 'Paper Magazine', en què ha presumit de cul XXL, unes imatges que han fet la volta al món.

La mort de cares famoses també ha interessat als lectors. És el cas de la pèrdua de la periodista Tatiana Sisquella, presentadora de 'La tribu de Catalunya Ràdio', als 35 anys, o el suïcidi de l'actor Robin Williams, que es va penjar a casa seva, a Califòrnia.

Altres celebritats que han protagonitzat les cròniques més llegides són Orlando Bloom i Justin Bieber per una baralla en un restaurant d'Eivissa, Terelu Campos com a víctima de xantatge sexual per part d'un exnòvio i l'expresident del Barça Joan Laporta  amb les seves festes desenfrenades. Els teleespectadors s'han emocionat amb la mort de la petita Iraila, la concursant de 'La voz kids' que va morir d'un càncer mentre s'emetia el programa, i han opinat a les xarxes sobre la versió de 'Boig per tu' de Shakira.

TECNOLOGIA

Els dispositius electrònics han protagonitzat algunes de les informacions més populars. L'aplicació WhatsApp predomina amb les novetats introduïdes i la informació sobre com evitar el 'doble tick' blau, que mostra que l'usuari ha llegit el missatge. L'article '10 coses que pots fer amb el teu 'smartphone' i que potser no saps' també ha agradat, seguit de les informacions sobre el nou iPhone 6.

POLÍTICA

A la secció de política, la consulta catalana del 9-N i el procés sobiranista han protagonitzat les informacions més llegides pels usuaris d'EL PERIÓDICO. 'La consulta en directe', 'On votar a Catalunya' o les informacions sobre la Diada de l'11 de setembre estan entre les més vistes. També trobem entre els articles més visitats el baròmetre del GESOP del juny --que donava 58 escons a la formació Podem i suposava la fractura del tradicional bipartidisme del país--, la mort a trets d'Isabel Carrasco, la presidenta de la Diputació de Lleó, o el directe del referèndum d'Escòcia.

SOCIETAT

L'home que es va tirar al fossat dels lleons del Zoo de Barcelona, la decapitació per part de l'Estat Islàmic del periodista nord-americà James Foley i la mort de l'actor Alfonso Bayard després de ser reduït pels Mossos són les informacions d'aquesta secció que més èxit han tingut. Però els lectors també s'han interessat per l'agressió d'una menor a una altra davant una escola de Sabadell o la pallissa d'un pare al violador del seu fill després d'enxampar-lo in fraganti a casa seva a Florida.

SEXE

La secció 'Molt més que sexe' és una de les favorites entre els lectors, amb tres articles sobre consells sexuals entre els més llegits. D'aquesta temàtica, els usuaris de la web s'han interessat per l'escàndol de les fel·lacions a canvi de copes en locals de Magaluf (Mallorca) i per la parella italiana que manté relacions en una platja i acaben a l'hospital per l''efecte ventosa'. El reportatge 'Vull ser puta', sobre un màster accelerat per a principiants, també ha acumulat moltes visualitzacions.

ESPORTS

'La inclinació impossible de Márquez' encapçala les informacions esportives més vistes. L'accident del pilot de F-1 Jules Bianchi també es troba entre les més populars i el vídeo del sinistre és el segon més vist d'EL PERIÓDICO el 2014. El Barça es cola en la llista amb una crònica sobre la mort de Tito Vilanova.

SUCCESSOS ESTRANYS I CURIOSITATS

En primer lloc trobem la informació sobre una nena filipina de 3 anys que es va despertar en el seu propi funeral, seguida d'un xef australià que va cuinar les restes de la seva dona després d'assassinar-la. El pallasso de Wasco (Califòrnia) que es feia fotografies sinistres en llocs de la localitat ha cridat l'atenció de nombrosos usuaris, igual que una britànica que va haver de ser hospitalitzada per un orgasme de dues hores.

Notícies relacionades

Una nòvia obsessionada (va trucar a la seva parella 77.000 vegades abans de ser detinguda per assetjament), un home a qui es menja una anaconda gegant o les crítiques a la 'Barbie humana' Valerie Lukyanova tanquen les notícies més visitades de la secció.

TAMBÉ PASSEN COSES BONES

Però a més de virals a les xarxes, relliscades de famoses, 'gadgets' tecnològics i conductes rares, aquest 2014 també ens ha deixat notícies positives que han cridat l'atenció als usuaris. És el cas de l'Hospital Sant Joan de Déu, que 'transforma les ressonàncies en una aventura espacial per als nens', o la iniciativa solidària 'galleda gelada' per recaptar fons per a l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). El vídeo 'Love Casa Batlló', que es troba entre els més vistos del 2014 i ha guanyat un premi internacional de pel·lícules turístiques, també ha enganxat nombrosos lectors.