L'arquebisbe de Granada es postra davant l'altar per demanar perdó pels 'escàndols'

Nombrosos feligresos han omplert la Catedral per recolzar el bisbe

L’arquebisbe de Granada es postra davant l’altar per demanar perdó pels ’escàndols’ / MAYKA NAVARRO

L’arquebisbe de Granada es postra davant l’altar per demanar perdó pels ’escàndols’
L’arquebisbe de Granada es postra davant l’altar per demanar perdó pels ’escàndols’

/

1
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / GRANADA

L'arquebisbe de Granada Francisco Javier Martínez s'ha postrat aquest migdia davant l'altar major de la catedral per demanar perdó pels "escàndols" que en les últimes setmanes han afectat diversos sacerdots de la seva arxidiòcesi. "El mal és dolent, i s'ha d'eradicar" de forma decidida si afecta innocents.

El gest gens habitual i que nomé es realitza en la missa de Divendres Sant ha emocionat els nombrosos feligresos que han omplert la Catedral per recolzar el bisbe, ja que el seu paper en la crisi després de la denúncia dels presumptes abusos havia quedat en entredit. Durant tot dissabte, grups de religiosos de totes les parròquies de Granada es van convocar mitjançant missatges per assistir aquest migdia a la cerimònia per mostrar el seu suport al prelat. Francisco Javier Martínez ha estat estirat a terra i resant durant set minuts. I ho ha fet només de començar la cerimònia, just una setmana després que es destapés la investigació que es porta a terme contra un grup de sacerdots de Granada que es reunien al voltant de la figura d'un capellà, Román, de 60 anys.

Notícies relacionades

"Hi ha una misericòrdia infinita que perdona i ens hi encomanem cada vegada que comencem l'eucaristia, però avui ho farem d'una manera molt especial, donada la ferida que hem viscut en aquesta setmana", ha dit l'arquebisbe després de convidar la resta de presents que omplien la Catedral a agenollar-se durant l'oració.

Amb gest compungit, Francisco Javier Martínez ha dit "els mals de l'Església" són també els mals de "cadascú" i ha reiterat el seu perdó perquè "ajudi i sostingui" tots aquells que hagin estat "escandalitzats", especialment per la "conducta dels pastors".