Al municipi de Fuensalida

Moren tres nenes atropellades per un conductor ebri a Toledo

Un noi de 17 anys està ingressat a l'UVI amb un politraumatisme mentre que un altre noi ha resultat ferit lleu

Tres menors mortes al ser atropellades per un turisme a la carretera que uneix Torrijos i Fuensalida. / EFE / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts

El municipi toledà de Fuensalida s'ha despertat aquest dissabte amb la trista notícia de la mort de tres de les seves paisanes, tres nenes de 12, 15 i 16 anys, atropellades per un jove de 30, que circulava en estat ebri, com ha confirmat la prova de alcoholèmia que se li ha practicat.

El succés, que ha tingut lloc cap a les 7.25 hores d'aquest dissabte, ha corregut com la pólvora en aquesta localitat de prop d'11.200 habitants, en què la majoria coneixia les víctimes o els seus familiars, han relatat diversos veïns consultats.

El accident s'ha registrat a la carretera que uneix les localitats de Torrijos i Fuensalida, al quilòmetre 3,200 de la carretera TO-3927, quan un turisme que circulava en sentit a aquest últim municipi, igual que el grup dels cinc menors, va envair el carril contrari i el voral, per on ells caminaven.

UN ALTRE NOI, INGRESSAT

A més de les tres nenes mortes, hi ha un altre noi de 17 anys, veí de la també localitat toledana de Santa Cruz de Retamar, que està ingressat a l'UVI de l'Hospital Virgen de la Salud, de Toledo, afectat per un politraumatisme, mentre que l'altre noi ha resultat ferit lleu i no ha necessitat ingrés hospitalari.

Per la seva part, el conductor que ha atropellat amb el seu turisme els menors i que ha resultat ferit lleu ha estat detingut i prestat declaració a les dependències de la Guàrdia Civil de Torrijos (Toledo). Les fonts consultades han indicat que ha estat ell mateix qui ha avisat els serveis d'emergència després de l'atropellament, encara que també ho ha fet el guarda de la finca situada al costat del lloc del sinistre.

L'alcalde, Mariano Alonso, que ha tingut la difícil tasca de traslladar la notícia personalment als familiars, ha dit que "això ha sigut el més dramàtic". I ha afegit: "No sabem com ha pogut passar perquè les tres nenes i els dos nois que les acompanyaven caminaven pel lloc correcte".

BANDERES A MIG PAL

A l'Ajuntament de Fuensalida, les banderes ja onegen a mig pal i a les cinc d'aquesta tarda hi ha prevista una reunió de tots els grups municipals, en què es determinaran les actuacions que es portaran a terme i els dies de dol que es decretaran.

Les famílies de les tres nenes continuen sent ateses, al centre de salut de la localitat, per l'equip d'ajuda psicològica que ha facilitat el Govern de Castella-la Manxa, a l'espera que els tres cossos arribin al tanatori.

Notícies relacionades

"Ha sigut una bomba", ha declarat un d'ells, mentre que un altre ha qualificat la fatídica notícia com "una galleda d'aigua freda" per a tot el poble i "els pares estan destrossats", ha dit. "Estem fatal, encara no podem creure-ho", ha manifestat un altre veí de Fuensalida, visiblement afectat i amb llàgrimes als ulls.

A més d'aquest accident, la província de Toledo ha estat escenari aquesta matinada d'un altre accident mortal, que ha tingut lloc a les 1,44 hores a Buenaventura, on ha perdut la vida a l'acte una dona de 47 anys en una col·lisió frontal entre dos turismes al quilòmetre 25 la carretera CM-5100.