ACCIÓ A LA CIUTAT DE BARCELONA

La PAH ocupa dues oficines de Catalunya Caixa perquè uns avis segueixin al seu pis

La parella de septuagenaris, que té uns ingressos d'uns 700 euros mensuals, demana seguir vivint al seu pis "amb un lloguer vitalici màxim de 100 euros al mes"

Vídeo de la PAH en què els septuagenaris María i Jorge expliquen el seu cas. / YOUTUBE / AFECTADOSXLAHIPOTECA

1
Es llegeix en minuts

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha ocupat dues oficines de Catalunya Caixa (CX) a Barcelona per intentar que una parella de septuagenaris que té un deute hipotecari amb aquesta entitat bancària pugui seguir vivint al seu pis pagant un lloguer social vitalici.

Des de dimecres, activistes de la PAH ocupen una oficina d'aquesta entitat bancària situada al carrer de Casp i han expressat la seva intenció de no abandonar-la malgrat una ordre judicial de desallotjament, mentre que aquest dijous han ocupat la sucursal de Provença/Passeig de Gràcia, davant de la Pedrera.

El portaveu de la PAH de Barcelona, Carlos Macías, ha explicat que la intenció de la plataforma és ocupar altres oficines de CX en les pròximes hores per aconseguir que María Cara i Jorge Ferrer, que tenen uns ingressos d'uns 700 euros mensuals, puguin seguir vivint al seu pis del carrer del Segre del districte de Sant Andreu, on han residit 40 anys, "amb un lloguer màxim de 100 euros la resta dels seus dies".

"PER DESNONAR-LOS"

"Catalunya Caixa vol quedar-se amb el pis, que val molt més dels 90.000 euros que li deuen, i els ofereix un lloguer per 275 euros al mes només durant tres anys, que ja saben que no podran pagar, per poder desnonar-los", ha afirmat Macías.

Per la seva banda, fonts de Catalunya Caixa han explicat que aquest dimecres la parella d'avis no van acceptar la seva oferta de continuar al pis durant sis mesos "amb un format financer còmode, mentre se'ls busca un pis de lloguer social al preu que poden pagar", amb la col·laboració de l'ajuntament, i ha negat que s'arribés a parlar de quantitats.

Segons un portaveu de l'entitat bancària, no es pot posar en dubte la sensibilitat social de Catalunya Caixa respecte a la problemàtica de les persones que no poden fer front al pagament de les hipoteques quan "des del 2012 no ha instat cap desnonament, ha acceptat més de 12.000 dacions en pagament i 4.000 lloguers socials.

PER AVALAR UNA FILLA

Notícies relacionades

María Cara i Jorge Ferrer van hipotecar el pis on viuen, al carrer del Segre, per fer front a l'aval de la compra del pis d'una filla que va perdre la seva vivenda i que ara, asseguren, viu en la indigència.

La parella, en precari estat de salut, cobra en total 730 euros de pensió i no pot afrontar el deute pendent i el lloguer d'un pis.

Temes:

Desnonaments