a austràlia

Condemnat per primera vegada un pedòfil localitzat a la xarxa gràcies a una nena virtual

Un total de 20.000 homes han contactat amb ella, 1.000 han estat identificats i set d'ells eren a Espanya

Vídeo de la Fundació Terra d’Homes en què explica el projecte contra la pedofília i la nena virtual Sweetie. / FUNDACIÓ TERRA D'HOMES (VIMEO)

1
Es llegeix en minuts

Un home ha estat condemnat Austràlia per pedofília gràcies a un xat amb Sweetie, una nena virtual creada a finals del 2013 per la Fundació Terra d'Homes per denunciar conductes pedòfiles a la xarxa.

Durant deu setmanes, un equip de Terra d'Homes va investigar desenes de sales de xat amb el perfil de Sweetie, una nena filipina de 10 anys. Un total de 20.000 homes van contactar amb ella, la majoria amb intencions sexuals.

L'equip de la fundació va ser capaç d'identificar-ne 1.000 de 71 països diferents, set en concret a Espanya. Aquesta informació i els registres de xat van ser enviats a l'Europol, que, al seu torn, els va compartir amb les autoritats policials dels països afectats.

Com a conseqüència, es van produir diversos arrestos i, a Austràlia, s'ha arribat a condemnar un d'aquests arrestats. Concretament, un home de Brisbane que segons la jutge encarregada del cas, Judge Ryrie, no importa que Sweetie sigui una nena virtual per imposar una condemna.

"Si vostè creu que és una nena de 9 anys, llavors aquesta és la llei, amb això n'hi ha prou", recull la sentència, segons ha informat la Fundació Terra d'Homes en una nota de premsa.

JA HAVIA ESTAT CONDEMNAT

Notícies relacionades

L'home condemnat a un any de presó ja havia estat condemnat diverses vegades per abús de menors el 1997 i es va declarar culpable dels tres càrrecs: enviament de fotos obscenes a Sweetie, posseïa pornografia infantil i va violar les restriccions imposades per les condemnes anteriors, de dos anys de presó i dotze mesos de teràpia per a delinqüents sexuals.

Hans Guijt, cap del projecte, ha assegurat que l'ús del xat suposa "un gran avanç en la lluita contra aquesta forma d'explotació infantil". Guijt ha instat les autoritats a desenvolupar mètodes d'investigació més actius que donin resultats a la xarxa. "Volíem mostrar que és més fàcil del que sembla lluitar contra aquesta forma d'explotació infantil i no es pot esperar que les víctimes presentin un informe, com és habitual en crims com la violació o altres delictes sexuals.