alerta sanitària mundial

L'alcalde de Dallas es compromet a cuidar el gos de la malalta d'Ebola

Mike Rawlings ha assegurat que l'animal "està fora de perill" i ha informat que la mascota de la pacient està sota custòdia de les autoritats sanitàries

Una persona desinfectant la casa de la sanitària contagiada pel virus de l’Ebola a Dallas.

Una persona desinfectant la casa de la sanitària contagiada pel virus de l’Ebola a Dallas. / JAIME R. CARRERO (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Dallas, Mike Rawlings, ha informat que el gos de la treballadora sanitària ingressada en un hospital de la ciutat nord-americana per ingressada Ebola està sota custòdia de les autoritats sanitàries com a mesura de precaució i ha assegurat que "volen que estigui fora de perill".

"El gos és molt important per a la pacient i volem que estigui bé", ha afirmat Rawlings en roda de premsa, en referència velada al fatal destí d'ExcáliburExcálibur, el gos de l'auxiliar d'infermeria madrilenya Teresa Romero.

L'animal no ha mostrat cap símptoma de malaltia i continua a la residència de la infermera, ha explicat Rawlings, que ha revelat que "es cuidarà aquesta mascota", segons declaracions recollides pel diari 'The Dallas Morning News'.

Diumenge a la tarda la policia de Dallas va informar que un operari amb el vestit de protecció adequat va entrar a l'apartament, que està precintat, per donar menjar i aigua al gos de la malalta.

Notícies relacionades

Una empresa de neteja, CG Environmental, serà l'encarregada de descontaminar l'apartament de la malalta, ubicat a Dallas Est. Un responsable de CG, Brad Smith, ha explicat que els han informat de la presència del gos i col·laboraran amb la secció de Dallas de la Societat per a la Prevenció del Maltractament Animal (SPCA) i amb les autoritats municipals de control animal per treure el gos de la casa. "L'ajudarem. Tenim l'equip necessari", ha afirmat Smith en declaracions al diari 'USA Today'.

Un estudi del 2005 sobre un brot d'Ebola a Gabon apunta que els gossos poden contraure el virus i desenvolupar els anticossos, de manera que són font de possible contagi per als humans. No obstant, sembla que els gossos pateixen la malaltia de forma asimptomàtica.

Temes:

Ebola