PER A FAMÍLIES I PERSONAL SANITARI

L'Unicef i la CE envien 100 tones de subministraments mèdics a Sierra Leone

La donació, d'un milió d'euros, també inclou pròximes entregues a Libèria i Guinea

1
Es llegeix en minuts

Un avió de càrrega amb prop de 100 tones de subministraments mèdics essencials ha sortit aquest divendres d'Amsterdam cap a Sierra Leone, com a part de la resposta de la Unió Europea (UE) i l'Unicef per fer front al brot d'Ebola.

La donació de la Unió Europea a l'Unicef, d'un milió d'euros, finançarà tres vols de càrrega als països més afectats per l'Ebola, de manera que a més de Sierra Leone el subministrament mèdic també arribarà a Libèria i Guinea, ha informat aquest divendres el Fons de les Nacions Unides per a la Infància en un comunicat.

La càrrega del vol que ha sortit d'Amsterdam es destinarà al personal sanitari i a les famílies de Sierra Leone.

"Cada dia, el nombre de persones infectades i que moren per aquesta terrible malaltia està augmentant de forma dramàtica", ha dit Claus Sorensen, director general del Departament d'Ajuda Humanitària de la Comissió Europea.

"El finançament és essencial. No obstant, necessitem trobar solucions que vagin més enllà. Una coordinació estreta amb aliats com l'Unicef és clau per aconseguir que l'ajuda arribi a la població que ho necessita", ha dit.

L'enviament d'aquest divendres inclou equip de protecció com màscares, guants, bates, vestits, bosses, ulleres, cascos, així com medicaments i subministraments higiènics per distribuir-los a les famílies i centres de salut, ha explicat.

Aquesta operació ha estat finançada per donants com el Banc Mundial i el Departament per al Desenvolupament Internacional del Regne Unit.

"L'Ebola està destrossant països, comunitats i famílies", ha indicat per la seva banda Yoka Brandt, directora executiva adjunta de l'Unicef.

Notícies relacionades

"Aquells que estan arriscant la seva vida per cuidar els malalts, tant personal sanitari com familiars, necessiten estar adequadament protegits. Aquests subministraments els ajudaran a mantenir-se segurs", ha afegit.

Fins ara, l'Unicef ha portat més de 912 tones mètriques de material a Guinea, Libèria i Sierra Leone, en el que s'ha convertit en l'operació aèria més important de subministraments per a l'Ebola.