CONSELL DE MINISTRES

El Govern crea una comissió especial per al seguiment de la crisi de l'Ebola

El nou òrgan estarà presidit per la vicepresidenta i integrarà polítics i científics

Les reunions seran com a mínim diàries i la primera se celebrarà aquesta tarda a les set

2
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat aquest divendres després de la celebració del Consell de Ministres la creació d'un comitè especial de seguiment de la crisi provocada pel virus de l'Ebola a Espanya, tal com ha avançat aquest matí aquest diari. Aquest comitè també inclourà un comitè científic que assessorarà la vicepresidenta i els responsables polítics integrants d'aquesta comissió.

Segons ha explicat la número dos de l'Executiu, aquest òrgan estarà integrat per la ministra de Sanitat, Ana Mato, i representants dels següents departaments i organismes: Ministeri d'Afers Estrangers, Defensa, Interior, Presidència, Economia, Justícia, Conselleria de Sanitat de Madrid i l'Hospital Carles III. En algunes de les reunions, que com a mínim seran diàries, també hi podran ser convidats representants del sector privat o les entitats locals, ha posat com a exemple Sáenz de Santamaría.

La vicepresidenta ha convocat aquesta tarda, a les set, la primera reunió. En aquesta primera trobada espera tenir una anàlisi "exhaustiva" de la situació. També està previst que en la reunió s'abordi la composició del comitè científic. El comitè es reunirà diàriament i la majoria dels seus membres tindran dedicació exclusiva. "És important que tinguem l'organització de la informació", ha dit Sáenz de Santamaría, conscient que la informació és bàsica en una situació de crisi sanitària com l'actual. La Moncloa no sap encara si després d'aquesta primera reunió hi haurà una roda de premsa informativa o emetrà únicament un comunicat.

DRET A LA INTIMITAT DEL PACIENT

En la seva exposició, la vicepresidenta ha admès que l'Executiu ha de millorar la "política informativa" en aquesta qüestió. El Govern també ha demanat informes al Ministeri de Justícia per saber la informació pública que es pot donar, tenint en compte que s'ha de respectar el dret a la intimitat del pacient. Per això hi haurà un representant d'aquest departament al comitè.

Notícies relacionades

CANVIS ALS PROTOCOLS

La mà dreta de Mariano Rajoy ha rebutjat assumir de manera oberta que el Govern ha comès errors en la prevenció del contagi de l'Ebola i en la posterior gestió de la crisi sanitària. La vicepresidenta considera que aquest nou òrgan no desacredita Mato, molt criticada pels professionals mèdics per la seva falta de transparència aquests dies. La ministra va assumir ahir de forma indirecta aquests errors davant els portaveus parlamentaris a l'anunciar-los que l'Executiu modificarà els protocols de protecció contra l'Ebola, uns canvis que aquesta tarda comunicarà als consellers autonòmics de Sanitat.

Temes:

Ebola