INICIATIVA PER L'ELA

Stephen Hawking s'uneix a la campanya de l'Ice Bucket Challenge

El físic britànic no s'ha mullat literalment ja que va tenir una pneumònia el 2013, però sí que ho han fet els seus tres fills

El físic Stephen Hawking s’uneix a la campanya de l’Ice Bucket Challenge’, i la seva família es mulla per la causa. / YOUTUBE / MND Assocation

1
Es llegeix en minuts

El físic britànic Stephen Hawking s'ha unit a la campanya de recaptació de fons per a l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), malaltia que ell pateix, a través d'un vídeo publicat a Youtube en què els seus tres fills reben al damunt una galleda d'aigua amb gel, seguint la campanya Ice Bucket Challenge.

"Com que vaig tenir una pneumònia l'any passat, no seria savi per la meva part llançar-me una galleda d'aigua gelada al damunt, però els meus fills, Robert, Lucy i Tim, s'han proposat com a voluntaris per acceptar el repte per mi", explica el científic al vídeo. Hawking, de 72 anys, és una de les persones més conegudes que tenen ELA, una malaltia neuromuscular degenerativa que en les seves últimes etapes causa una paràlisi total.

Notícies relacionades

El científic demana en el vídeo que es facin donacions a l'Associació contra l'Esclerosi Lateral Amiotròfica del Regne Unit (MNDA, en anglès), de la qual és el patró. En la peça, que durant el seu primer dia a internet ha rebut més de 37.000 visites, Hawking proposa diverses persones perquè continuïn amb la campanya per recaptar fons llançant-se al damunt una galleda d'aigua amb gel.

L'astrofísic va proposar el repte al rector de la Universitat de Cambridge, David Sainsbury, al vicerector del centre, Leszek Borysiewicz, i al director del grup Science Museum, que gestiona diversos museus al Regne Unit i els Estats Units. Personatges coneguts de tots els àmbits de la societat s'han unit les últimes setmanes a una campanya contra l'ELA que va començar als Estats Units.