INGRESSATS A ATLANTA

Els missioners nord-americans infectats d'Ebola reben l'alta

El metge Kent Brantly, de 33 anys, i la infermera Nancy Writebol, de 59 anys, es van encomanar amb el virus mentre treballaven en un centre a Libèria

Tots dos han rebut tractament amb el sèrum experimental ZMapp, que no s'havia utilitzat mai en humans, que no va poder salvar la vida de Miguel Pajares

Els missioners dels EUA infectats d’Ebola reben l’alta gràcies al sèrum experimental. / REUTERS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El metge i la infermera infectats amb Ebola Libèria i que van ser traslladats fa tres setmanes als Estats Units per rebre un tractament experimental han superat la malaltia i han rebut l'alta mèdica de l'Hospital Universitari d'Emory d'Atlanta (Geòrgia), han informat aquest dijous els seus metges.

El metge Kent Brantly, de 33 anys, i la infermera Nancy Writebol, de 59 anys, tots dos missioners que es van encomanar amb el virus mentre treballaven en un centre mèdic a Libèria, van rebre tractament amb el sèrum experimental ZMapp, no utilitzat mai abans en humans.

Després que no se'ls trobés cap rastre del virus a la sang, els dos missioners van ser donats d'alta del centre mèdic, que compta amb una àrea d'aïllament especialitzada per a aquesta mena de casos.

"Radiant i feliç"

"Els pacients no suposen una amenaça mèdica per a la salut pública", ha dit Bruce Ribner, director mèdic de la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari d'Emory, en una conferència de premsa a la qual ha assistit Brantly.

"Avui m'uneixo a tot l'equip de Samaritan's Purse a tot el món per donar gràcies a Déu mentre celebrem la recuperació del doctor Kent Brantly d'Ebola", ha indicat Franklin Graham, president d'aquest grup després de conèixer que el seu company sortiria de l'hospital.

Diumenge passat, el marit de Writebol va visitar la seva dona a l'hospital i ha assenyalat que la missionera estava "radiant i feliç".

El sèrum no és infal·lible

Notícies relacionades

El religiós espanyol Miguel Pajares, la primera persona amb Ebola en terreny europeu, també va ser tractat amb ZMapp, però no va poder superar la malaltia i va morir el dia 12 d'agost, pocs dies després de ser traslladat a Madrid.

El brot d'Ebola que fins ara ha afectat Libèria, GuineaSierra Leone Nigèria ha causat almenys 1.350 morts, segons les últimes xifres de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).