Epidèmia a l'Àfrica

Mor el saudita suposadament infectat per l'Ebola a Sierra Leone

El pacient estava aïllat en estat crític

1
Es llegeix en minuts

Un saudita suposadament infectat pel virus de l'Ebola Sierra Leone ha mort aquest dimecres a la ciutat portuària de Yeda, a l'oest de l'Aràbia Saudita, ha informat l'equip mèdic que l'atenia.

Segons l'agència oficial saudita SPA, el pacient, d'uns 40 anys, estava ingressat en estat greu a la unitat de cures intensives des de dilluns, després de tornar d'un viatge de negocis a Sierra Leone el mes passat amb símptomes de febre hemorràgica.

El Ministeri de Sanitat va seguir el cas des que es va donar l'alerta, per identificar totes les persones amb qui va contactar el malalt des de la seva arribada al país.

La víctima havia ingressat en un hospital especialitzat, equipat amb unitats d'aïllament, dilluns a la nit, després que el seu cas fos descobert pels sistemes de detecció d'epidèmies.

El virus és investigat després que els exàmens del laboratori hagin descartat que es tractés de dengue o d'un altre grup de virus que provoquen la febre hemorràgica.

Mostres de sang del malalt han estat enviades a laboratoris especialitzats en l'Ebola als Estats Units Alemanya.

Notícies relacionades

Les autoritats saudites han suspès l'entrega de visats per fer el pelegrinatge anual a la ciutat santa islàmica de la Meca a ciutadans procedents d'alguns països de l'Àfrica Occidental.

El brot d'Ebola en aquesta regió ja ha infectat 1.603 persones, de les quals 887 han mort, segons dades facilitades dilluns per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). 

Temes:

Sierra Leone