EPIDÈMIA A L'ÀFRICA

El Banc Mundial aprova 200 milions d'emergència per al brot d'Ebola

Aquests fons aniran destinats a equipament mèdic, suport als treballadors sanitaris i altres materials vitals per estabilitzar els malalts

Diversos vianants, davant el cadàver d’un home mort suposadament a causa de l’Ebola, aquest dimarts a Monròvia (Libèria).

Diversos vianants, davant el cadàver d’un home mort suposadament a causa de l’Ebola, aquest dimarts a Monròvia (Libèria). / Abbas Dulleh (AP)

1
Es llegeix en minuts

El Banc Mundial ha anunciat aquest dimarts l'entrega de 200 milions de dòlars en fons d'emergència per ajudar Guinea, Libèria i Sierra Leone a contenir la difusió del brot d'Ebola detectat a l'Àfrica Oriental, que ha provocat la mort de gairebé un miler de persones a la regió.

El president del BM, Jim Yong Kim, ha indicat que el finançament va ser aprovat a petició d'aquests tres països, els més afectats pel brot, i l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Kim, metge de professió, es va mostrar "molt preocupat per les moltes vides que corren perill a menys que aturem aquesta epidèmia d'Ebola de manera rotunda".

"He estat seguint de manera constant el seu impacte mortal i estic profundament entristit per com ha afectat treballadors sanitaris, famílies i comunitats, ha alterat la vida diària, i ha portat a la ruptura de sistemes de salut ja prou febles en tres països", va afirmar el president del BM en un comunicat.

Equipament mèdic

Aquests fons aniran destinats a equipament mèdic, suport als treballadors sanitaris i altres materials vitals per estabilitzar els sistemes de salut, ha afegit la institució internacional.

L'anunci del BM va tenir lloc durant la participació de Kim en l'inici de la Cimera de Líders Africans a Washington, a la qual assisteixen 42 caps d'estat, que volen augmentar la inversió empresarial nord-americana a la regió i en què l'Ebola s'ha convertit en un altre dels temes principals.

Notícies relacionades

Segons les últimes dades de l'OMS, divulgades aquest dimarts, el virus d'Ebola ja ha infectat 1.603 persones, de les quals 887 han mort.

La institució internacional ja ha advertit sobre l'impacte econòmic d'aquest brot a la regió, i ha assenyalat que s'espera que a Guinea el creixement del producte interior brut (PIB) caigui un punt respecte a les previsions del 2014, del 4,5% al 3,5%.