Mapa d'Espanya a partir dels seus bars

Mapa interactiu de municipis amb la taxa de bars i altres activitats de restauració per cada 1.000 habitants

1
Es llegeix en minuts
MARTÍ MASSOT VILA / Barcelona

Un dels tòpics que circulen és que Espanya és un dels països amb més bars per habitant del món. Certa dificultat en l'homogeneïtzació estadística no permet acreditar aquesta plusmarca. No obstant, gràcies a aquest mapa podem entreveure quins són els municipis amb més activitats de restauració per habitant.

Càceres, zones turístiques i el nord

Els municipis de Càceres acaparen el número u del rànquing per províncies, amb més de 8 bars per cada 1.000 habitants.

Per comunitats autònomes guanyen les illes Balears, amb una taxa de 7,7.  Els territoris eminentment turístics són els que obtenen les taxes més altes. Petits municipis de muntanya amb turisme de neu són els que copen les primeres posicions per municipis: Sallent de Gállego, seu de l'estació d'esquí de Formigal, és el municipi amb més activitats de restauració d'Espanya: 40,3 bars cada 1.000 habitants. Altres zones turístiques amb altes taxes són la Costa Brava i l'asturiana, així com la de les illes Canàries. 

Notícies relacionades

Destaquen també les altes taxes trobades en gairebé tot Galícia i una part del nord cantàbric, taxes superiors a les d'Andalusia, en contra del es podria suposar.

Bars i crisi

Si bé queda clar que al ciutadà no li falten bars --a Espanya hi ha un bar per cada 176 habitants--, la crisi que pateix el país també ha afectat aquest sector. Segons l'Anuari Econòmic de La Caixa, entre el 2007 i el 2012 les comunitats autònomes han vist decréixer un 18,5% les seves activitats de restauració.