Detingut un cinquè membre del Projecte Pilla Pilla

Els Mossos donen per desarticulada la banda amb aquest arrest i la identificació d'un altre integrant, en parador desconegut

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han detingut a un cinquè integrant vinculat al Proyecto Pilla Pilla, que es dedicava a concertar trobades amb homosexuals per coaccionar-los i difondre-ho per internet. Amb aquest arrest, els agents donen per desarticulat al grup impulsor del projecte, ha informat la policia catalana, que té identificat un altre integrant, que es troba en parador desconegut. 

Els detinguts, que han passat aquest dimarts a disposició judicial, tenen entre 19 i 24 anys i són veïns de les Franqueses del Vallès, i els agents també sol·licitaran al jutge el tancament dels seus perfils a Facebook i Twitter, així com del grup creat a la web hispachan.org.

Coacció

El Prouecto Pilla Pilla és un grup de nova creació que contactava amb gais mitjançant diversos xats fent-se passar per menors d'edat, i servien per concretar una cita en un lloc discret i escollit pels membres.

Una vegada es realitzava la trobada, un grup de persones retenia i coaccionava la víctima, obligant-la a facilitar dades personals i a respondre diferents qüestions sobre la seva condició sexual. Les imatges que els membres del grup gravaven amb una càmera de vídeo eren publicades després en els seus perfils de Facebook i a la seva web.

Centenars de seguidors

La investigació es va iniciar a principis de mes quan els Mossos, juntament amb la Policia Local de les Franqueses, van detectar l'existència del grup a internet, i van comprovar que en molts aspectes era un clar reflex dels neonazis russos Occupy Pedofilya.

Notícies relacionades

El líder del grup, d'origen ucraïnès i de 19 anys, va difondre vídeos com a mínim de tres víctimes, i la zona d'actuació de la banda és el Vallès Occidental.

El grup disposava de perfils de Facebook i Twitter, on rebien el suport de centenars de seguidors vinculats especialment a ideologies de caràcter ultradretà i a través dels quals difonien els vídeos. Els detinguts han estat imputats pels presumptes delictes de provocació a la discriminació per motius homòfobs, contra la integritat moral i coaccions.