França prioritza la connexió entre Montpeller i Perpinyà que escurça el viatge a París

El ministre de Transports aprofita el dia de l'estrena de l'alta velocitat per anunciar que encarrega els estudis del traçat

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha fet aquest diumenge el viatge inaugural des de Catalunya a la capital francesa. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / Perpinyà

El ministre delegat de Transports de FrançaFrédéric Cuvillier, ha aprofitat l'estrena de l'alta velocitat entre Barcelona París per anunciar que el seu govern ha encarregat els estudis del traçat entre Montpeller i Perpinyà que no estava previst fins al 2030 com a conseqüència de les retallades pressupostàries.

Cuvillier ha fet aquest anunci al Palau dels Reis de Mallorca, a Perpinyà, on s'ha fet l'acte protocol·lari d'inauguració després del viatge en l'AVE entre Barcelona i la ciutat francesa acompanyat de la ministra de FomentAna Pastor.

Aliança Renfe-SNCF

Cuvillier ha subratllat que ha estat un dia "intens i commovedor" mentre que Pastor ha assegurat que a partir d'aquest 15 de desembre el "Pirineu deixa de ser una barrera". La ministra de Foment ha reiterat, igual que els presidents de SNCF, Guillaume Pepy, i Renfe, Julio Gómez-Pomar, el dia històric que s'ha viscut i ha assegurat que l'aliança entre Renfe i SNCF per prestar aquestes connexions són conseqüència del "diàleg i l'entesa" entre els dos Executius.

La ministra ha destacat que les rutes posades en marxa aquest diumenge són un mitjà de transport "ràpid, còmode i segur", i s'ha mostrat confiada que les connexions obriran noves oportunitats "de mobilitat i d'intercanvi" entre els dos països.

Notícies relacionades

El mercat actual dels desplaçaments entre Espanya i França puja a 82 milions de viatges anuals, dels quals un 89% es fan en vehicle privat, de manera que la posada en marxa d'aquestes connexions en alta velocitat faran la competència al cotxe, a l'autobús o bé a l'avió.

Durant el 2014, les dues companyies, que operaran sota la denominació Renfe i SNCF en cooperació, preveuen ampliar freqüències i destinacions per atendre  una demanda estimada d'un milió de viatgers internacionals. Segons dades de Renfe, aquest diumenge han utilitzat aquestes línies per travessar d'un costat a l'altre costat la frontera 840 passatgers.

Temes:

AVE