"Aquest és un dia històric"

El TGV del viatge inaugural de la línia París-Barcelona ha arribat puntual a les 13.40 hores a l'estació de Sants

Ha sortit de la ciutat del Sena a les 7.15 hores amb 200 passatgers a bord

El TGV del viatge inaugural de la línia París-Barcelona ha sortit puntual de la ciutat del Sena.

El TGV del viatge inaugural de la línia París-Barcelona ha sortit puntual de la ciutat del Sena. / ELIANNE ROS

1
Es llegeix en minuts
ELIANNE ROS / Al TGV París-Barcelona

El tren d'alta velocitat francès, TGV, que ha fet el viatge inaugural de la línia París-Barcelona ha sortit puntual a les 7.15 hores de la ciutat del Sena amb 200 passatgers a bord i ha arribat a les 13.40 a l'estació de Sants. Uns 40 passatgers han fet tot el trajecte.

"Aquest és un dia històric, l'hem esperat tants anys que semblava que no arribaria mai", es felicita Pierre, un viatger al·lèrgic a l'avió i que prefereix el "confort i el servei" del ferrocarril. Especialment orgullosos estan els enginyers Louis Roma i Eduardo Monteiro, que durant dos anys s'han encarregat del procés d'homologació dels trens de Renfe --l'AVE S-100-- i de la SNCF --TGV Dayse de dos pisos amb 510 places-- perquè puguin circular als dos costats de la frontera a 300 quilòmetres per hora. "És una gran satisfacción poder acostar els dos països", comenten al bar del tren abans de baixar a Perpinyà per assistir a l'acte oficial d'inauguració de la línia.

Notícies relacionades

El personal del tren estava format per un equip mixt francès i espanyol que ha seguit una formació per poder atendre els usuaris en francès, castellà, català i anglès. Dos trens diaris cobreixen des d'aquest diumenge el trajecte Barcelona-París en 6 hores i 25 minuts. Encara que el primer tren no anava gaire ple, l'interventor Stephane Sugars està convençut que "en l'època de les rebaixes, anirà ple".

Amb motiu del viatge inaugural, Renfe i SNCF han ofert a tots els viatgers una bossa de roba vermella amb les paraules 'Bon viatge!' en francès i castellà, i una llibreta amb un bolígraf a dins. Un fotògraf ha proposat fer una fotografia als usuaris que volguessin.

Temes:

AVE