35 anys de la crònica de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Xavier Trias
Xavier Trias

President del grup municipal de CiU a Barcelona i alcalde del 2011 al 2015.

ver +

Com a alcalde de Barcelona, felicito EL PERIÓDICO amb motiu del seu 35è aniversari. Un diari que des del seu naixement, i sense deixar d'explicar-nos què passava al món, va apostar de manera ferma pel periodisme de proximitat.

Des de les seves pàgines hem seguit la crònica detallada dels darrers 35 anys a Barcelona, uns anys que ens han convertit en una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar de referència internacional. Hem pogut seguir els canvis socials i urbanístics que anava vivint la ciutat a partir de la recuperació de la democràcia, així com el gran nombre d'esdeveniments esportius i culturals internacionals que han projectat Barcelona al món des dels Jocs Olímpics del 1992.

En aquest llarg camí voldria destacar el guardó del Català de l'Any, que premia les persones que millor encarnen els valors que desitgem per a la nostra ciutat i el nostre país. Un magnífic exemple de la voluntat d'EL PERIÓDICO d'acompanyar sempre la nostra societat en els seus reptes i transformacions, conjuntament amb la seva aposta pionera de llançar una edició en català l'any 1997.

Notícies relacionades

Molts han estat els professionals que al llarg dels anys ens han fet arribar la informació amb el màxim rigor i qualitat. Permeteu-me que faci referència a alguns dels que, malauradament, ja ens han deixat, com Josep Pernau, Manuel Vázquez Montalbán i Josep Maria Huertas Claveria, entre d'altres. També vull aprofitar aquestes línies per esmentar la feina valenta i arriscada que fan molts periodistes per oferir-nos la informació de primera mà en circumstàncies adverses. Com en Marc Marginedas, retingut a Síria a l'hora d'escriure aquestes línies i a qui esperem tenir ben aviat entre nosaltres.

Moltes felicitats als que formeu part d'aquesta gran família que és EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.