INFECCIÓ AVIÀRIA

El 40% dels afectats per la grip xinesa no van estar a prop d'aus

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
PEQUÍN

Alguns dels infectats per la nova soca de grip aviària detectada a la Xina no havien tingut antecedents de contacte amb aus de corral, va assegurar ahir l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la qual cosa «augmenta el misteri» sobre el virus H7N9, que ahir ja havia causat la mort de 16 persones del país asiàtic. D'aquesta manera, es confirma el que va anunciar el cap d'Epidemiologia del Centre de Prevenció i Control de Malalties de la Xina (CDPCC, per les sigles en anglès), Zeng Guang, que va assegurar que el 40% dels afectats no havien entrat en contacte amb aquestes aus.

Segons l'opinió del portaveu de l'OMS, Gregory Hartl, aquest «és un dels enigmes que encara queden per resoldre», motiu pel qual va advocar «per una àmplia xarxa d'investigació». A més a més, va dir que encara no se sap quin és el percentatge exacte d'aquests casos.

Ahir ja hi havia 77 casos de grip aviària detectats a la Xina, xifra que «podria augmentar», segons les autoritats xineses. Les últimes víctimes s'han trobat a Xangai, informa l'agència Xinhua.

Malgrat això, i malgrat que la font d'infecció encara «continua sent desconeguda», l'Organització Mundial de la Salut (OMS) insisteix que s'ha demostrat que el virus H7N9 no es propaga de persona a persona. Sigui com sigui, es continua investigant en aquells mercats d'aus que han donat positiu.

Notícies relacionades

Per altra banda, els experts indiquen que, actualment, no s'està produint cap vacuna contra el virus, ja que «abans s'ha de veure de quina manera es desenvolupa l'H7N9». Sigui com sigui, els Centres per al Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC, per les seves sigles en anglès) ja treballen en això «en el cas que fos necessari».

Després d'aquest degoteig de casos d'infecció per la grip aviària xinesa, el sector econòmic de les aus de corral del país asiàtic ha registrat pèrdues per valor de més d'1,2 milions d'euros, a més a més del fet que les autoritats hagin sacrificat milers d'aus i tancat els mercats de Xangai i Pequín. Tot això, a causa que el virus s'ha propagat fora de la regió del delta del riu Yangtse, a l'est de la Xina.