Més de 600 persones acomiaden Moisès Broggi

El cirurgià serà enterrat al Port de la Selva en una cerimònia íntima

Angelina Trias, la viuda de Broggi i alguns dels seus fills, al tanatori de les Corts.

Angelina Trias, la viuda de Broggi i alguns dels seus fills, al tanatori de les Corts. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

Més de 600 persones han acomiadat aquest dimecres el cirurgià i humanista Moisès Broggi al funeral celebrat al Tanatori de les Corts de Barcelona.

Han assistit al funeral personalitats com el president de la Generalitat, Artur Mas; el president d'ERC, Oriol Junqueras; l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, amb el seu fill Oriol Pujol --secretari general de CDC--, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. També hi han anat el conseller de Salut, Boi Ruiz; la diputada del PSC i exconsellera de Salut, Marina Geli; l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall; el líder d'Unió per Barcelona (UxB), Jordi Portabella, i el líder de CUP, David Fernández.

També hi han assistit el síndic de Greuges, Rafael Ribó, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, l'editor Josep Maria Castellet, o el doctor Joaquim Barraquer.

Notícies relacionades

"Moisès Broggi era un far de llum que emetia amb una freqüència que tots hem de retenir", ha explicat Mas a la sortida de l'acte, en referència al model de persona que era el doctor i que, segons el president, és un exemple per a societat. "El millor homenatge que li podem fer és no oblidar el camí que ha marcat", ha afegit Mas, mentre exalçava els aspectes de la vida personal de Broggi per sobre de tots els guardons obtinguts al llarg de la seva trajectòria.

L'expresident Pujol n'ha destacat el seu "gran patriotisme i estimació per Catalunya", al mateix temps que ha exalçat el seu gran paper dins del camp de la medicina i la seva funció a nivell social i polític. Les restes del metge es traslladaran al Port de la Selva, localitat de la qual és fill adoptiu, i on serà enterrat en una cerimònia estrictament íntima i familiar.