Un miler de persones es concentren a Tarragona a favor de l'escola en català

Els convocants recorden que la immersió lingüística s'ha aplicat amb un ampli consens social

1
Es llegeix en minuts

Prop d'un miler de persones s'han concentrat aquest dilluns davant de l'Ajuntament deTarragonaa favor de l'ensenyament en català amb el lema "Per un país de tots, l'escola en català". Convocats per la plataformaSomescola.cat, a l'acte hi han assistit l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, regidors de l'equip de govern i de l'oposició, com l'ecosocialista Arga Sentís, el delegat del Govern, Quim Nin, o diputats socialistes com Xavier Sabaté i Joan Ruiz, així com personalitats del món cultural i sindical deTarragona.

La pancarta amb el lema central la portaven un grup d'escolars i un altre grup d'alumnes ha interpretat una peça musical a l'acte, en què la portaveu de l'entitat convocant, Rosa Maria Codina, ha expressat els perills de "retrocedir cap a una educació excloent" i, en canvi, ha elogiat "un model educatiu d'èxit avalat per Europa".

L'acte ha durat uns 10 minuts, s'ha desenvolupat sense incidents i amb pancartes amb lemes com "Wert ha tornat" o "Per una escola pública, catalana i laica". En un apart amb els periodistes, Codina ha alertat que més enllà de relegar la llengua catalana, "és molt més preocupant el currículum, ja que, per exemple, si l'avantprojecte de llei tira endavant, no es podrà ensenyar la història de Catalunya".

Notícies relacionades

La portaveu de Somescola ha instat també la Generalitat a donar directrius sobre les mesures a emprendre, i ha recordat que la immersió lingüística ja es va fer amb les premisses donades pel Govern de Catalunya i amb un ampli consens social.

D'altra banda, també ha anunciat que estaran pendents de l'acte de divendres que ve a Tarragona, que acull la Nit de les Lletres Catalanes, ja que "els discursos seran molt orientatius de l'estat de la situació i de tot el recorregut que tenim per canviar una llei que, recordem, només és un avantprojecte".