Un miler de persones es concentren a Girona en defensa del català a l'escola

Òmnium Cultural reclama una resposta contundent a la Generalitat i la insubmissió davant la futura llei

1
Es llegeix en minuts

ProtestacontraWert aGirona. Al voltant d'un miler de persones s'han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça del Vi deGironaper la defensa del model d'immersió lingüística de les escoles catalanes i expressar així el rebuig a la reforma educativa del Govern de MarianoRajoyi impulsada pel ministre del ram,José Ignacio Wert.Somescola.cat ha convocat a tot Catalunya la mobilització amb el lema 'Per un país de tots, l'escola en català'. Els assistents han cridat lemes a favor de la independència i han mostrat pancartes on es podien llegir missatges com 'Si ell és un toro, l'haurem de torejar' acompanyada de la imatge del ministre. El president d'Òmnium Cultural del Gironès, David Martí, ha llegit un manifest.

Martí ha titllat d'"atac frontal" a la "línia de flotació d'un dels pilars" de Catalunya l'avantprojecte de la nova llei i que no es pot acceptar mai un pas enrere en matèria lingüística. Ha reclamat al Govern català una resposta "contundent" com la  insubmissió davant la futura llei. 

Notícies relacionades

La plataformaSomescola.cat denuncia que el Ministeri d'Educació pretén equiparar el català al nivell de tercera llengua estrangera i que això podria causar una verdadera "fractura social", ja que segregaria els alumnes en funció de la llengua. Suposaria en definitiva massacrar el model d'èxit de l'escola a Catalunya els últims 35 anys. 

Entre els assistents a la protesta s'hi ha vist l'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), el primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, i el diputat d'ERC i alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, entre altres.