Milers de persones es concentren contra la reforma educativa de Wert

Més de 60 manifestacions convocades per Somescola mostren el consens que genera el model català d'ensenyament

A la plaça de Sant Jaume de Barcelona s'hi reuneixen entre 2.500 i 3.000 persones, i un miler a Tarragona, Girona i Lleida

Aspecte de la manifestació contra la reforma educativa de Wert d’aquest dilluns a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Aspecte de la manifestació contra la reforma educativa de Wert d’aquest dilluns a la plaça Sant Jaume de Barcelona. / JULIO CARBÓ

2
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / Barcelona

Milers de persones estan responent a totCatalunya a la convocatòria deSomescola.cat, la plataforma d'entitats en defensa de l'escola catalana, que havia cridat a a manifestar-se en contra de la reforma educativa plantejada pel ministre d'Educació, Ignacio Wert, que ha anunciat un canvi del marc legal que suposaria a la pràctica relegar el paper del català a les escoles.

A la plaça de Sant Jaume de Barcelona s'han concentrat entre 2.500 i 3.000 persones, segons ha informat la Guàrdia Urbana. "Per un país de tots, escola en català" ha estat el lema escollit per Somescola per reivindicar el català i criticar la reforma de Wert, a la qual s'ha qualificat de "retrògrada, recentralitzadora i inútil".

Segregació

En els manifestos llegits al final de la manifestació s'ha assegurat que "elParlamentés qui ha d'escollir el model [educatiu] adequat, i el Govern central l'ha de protegir", i alhora s'ha afirmat que la reforma educativa que proposa Wert "segregarà l'alumnat".

Al final de la protesta, han sonat els acords de l'himne de''Els segadors'.

Un miler a Tarragona i Girona

A Tarragona, han estat prop d'un miler les persones que s'han concentrat aquest dilluns davant de l'Ajuntament de Tarragona a favor de l'ensenyament en català amb el mateix lema: 'Per un país de tots, escola en català', informa Efe.

A l'acte, convocat per Somescola, hi han assistit l'alcalde de Tarragona,Josep Fèlix Ballesteros i altres regidors de l'equip de govern i de l'oposició.

En la protesta, en que es podien llegir pancartes com "Per una escola pública, catalana i laica", la portaveu de l'entitat convocant,Rosa Maria Codina, ha expressat els perills de "retrocedir cap a una educació excloent" i, en canvi, ha elogiat "un model educatiu d'èxit avalat per Europa".

També aGirona, prop d'un miler de persones s'han concentrat a la plaça del Vi per defensar el model d'immersió lingüística a l'escola catalana, informa ACN. Els assistents han mostrat pancartes a favor de la independència i lemes com: "Si ell és un toro, l'haurem de torejar", acompanyada d'una imatge del ministreJosé Ignacio Wert.

A Lleida també unes 1.000 persones, segons la Policia Local, han participat en la concentració davant de la Subdelegació del Govern Civil que ha finalitzat amb l'himne d''Els segadors' i crits d'independència. A la protesta lleidatana hi han assistit representants de tots els partits polítics a excepció del PP, entre ells l'alcalde,Ángel Ros (PSC).

Participació

Notícies relacionades

Somescola.cat, que aglutina desenes d'entitats del món educatiu i civil, ha expressat en un comunicat difós aquest migdia que anima la ciutadania catalana a participar en aquestes concentracions per mostrar així el suport i el consens que genera un model d'ensenyament d'èxit reconegut a nivell mundial.

Amb aquestes accions, s'inicia aquest dillunsuna setmana carregada de mobilitzacions contra la 'llei Wert'.

Temes:

LOMCE