POLÈMIC PROJECTE

Comença una setmana de mobilitzacions contra la reforma educativa de Wert

La comunitat escolar catalana es manifesta mentre Mas reuneix els partits i Sánchez Camacho busca llimar les asprors a Madrid

Manifestació de professors contra les retallades, el setembre passat a Barcelona.

Manifestació de professors contra les retallades, el setembre passat a Barcelona. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Lesreaccions a la reforma educativa que proposa elministre d'Educació José Ignacio Wert es disposen a prendre el carrer aquest setmana en defensa de lanormalització lingüística i elmodel català d'ensenyament. Diverses associacions implicades en l'ensenyament i partits polítics han convocat manifestacions i reunions per intentar frenar l'avantprojecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce)  que proposa el PP.

Aquest dilluns,Somescolaha convocat una manifestació a les 18.30 hores a la plaça de Sant Jaume, a la qual diversos partits i sindicats d'ensenyament ja han donat el seu suport. En total, seran unes 60 manifestacions a tot Catalunya sota el mateix lema. Hi haurà protestes a Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa, Arenys de Mar, Figueres, Igualada, la Seu d'Urgell, Manresa, Mataró, Olot, Palamós, Ripoll, Sabadell, Terrassa, Torelló, Vic i Vilafranca del Penedès.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) també ha convocat una altra marxa per dijous amb el lema 'Per la cohesió social: Ni LOMCE, ni retallades. En defensa de l'educació pública i la llengua catalana'.

Notícies relacionades

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat per a aquest dimecres els partits polítics que han recolzat la llei d'educació de catalunya (LEC) i el Consell Escolar per mostrar el rebuig unitari al projecte de llei de Wert.

I la presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, preveu reunir-se amb el ministre d'Educació a Madrid per discutir els aspectes més polèmics de la reforma que defensa el partit i que lamenta que no es comuniqués primer a la seva formació.

Temes:

LOMCE