INVESTIGACIÓ DE L'ALLAU MORTAL EN UN RECINTE PÚBLIC

El Madrid Arena va vendre 6.200 entrades més de les permeses

L'acusació xifra en 20.000 el nombre total d'assistents, el doble de l'aforament legal

El jutge acaba de comptar les localitats trobades en vuit urnes en un pavelló annex

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

Els organitzadors de la festa de Halloween al Madrid Arena, en què van morir quatre noies a causa d'una allau, van vendre 16.791 entrades, un 58% més de l'aforament màxim permès per a l'ocasió, que era de 10.600 persones. La xifra es va conèixer ahir, quan va finalitzar el recompte de les quatre urnes que encara no s'havien comptabilitzat de les vuit que la policia va trobar a les instal·lacions del recinte madrileny. En una primera fase del recompte, divendres passat, es van obrir quatre de les vuit caixes i s'hi van trobar 9.257 butlletes. Ahir, la policia va trobar 764 entrades en un receptacle, 3.000 en un altre, 1.832 en una tercera caixa i 1.938 a la quarta.

A aquestes xifres s'hi ha d'afegir la presència d'almenys 2.000 persones que es van colar al recinte procedents d'unbotellonque s'estava celebrant a la zona, segons els advocats de les famílies de Rocío Oña i Belén Langdon, dues de les noies mortes aquella nit. Els lletrats van insistir que també s'han de comptabilitzar les persones que hi van assistir amb invitacions i polseres de lliure accés, de manera que el nombre total d'assistents podria rondar els 20.000.

Notícies relacionades

DENÚNCIES DE MANIPULACIÓ / Si es confirma aquesta presència de públic, es duplicaria la quantitat de 9.650 entrades venudes que va declarar Miguel Ángel Flores, el propietari de Diviertt, l'empresa encarregada d'organitzar la festa. En la seva declaració judicial, Flores va admetre que s'hi van poder colar unes 4.000 persones que provenien delbotellon. L'advocat de la família Oña, Felipe Moreno, va assegurar que «estan en dubte les declaracions que s'estan fent davant la comissió d'investigació i davant el jutge». La Fiscalia de Madrid ha rebutjat les denúncies de manipulació que Diviertt va realitzar aquesta mateixa setmana, quan va al·legar que les urnes van estar uns dies desaparegudes i que quan es van localitzar dues estaven tancades amb brides de plàstic, tot i que l'empresa assegura que les va tancar amb candaus. Fonts de la fiscalia han negat que es trenqués «la cadena de custòdia», com insinua Diviertt, ja que les caixes «no eren un instrument del delicte fins que el jutge va tenir coneixement» que s'havien trobat.

El jutge instructor del cas, Eduardo López, va autoritzar ahir una reconstrucció al pavelló perquè els advocats puguin comprovar des del mateix recinte les circumstàncies en les quals es van produir les allaus durant la festa de la nit del 31 d'octubre.