DETALLS DEL SUMARI

Assistents a l'acte del Madrid Arena relaten el caos i la lluita per sobreviure

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

Assistents a la festa de Halloween del Madrid Arena van narrar el caos viscut dins del recinte, amb «esgarrapades i cops de puny», i van denunciar que membres del personal de seguretat no els van permetre sortir tot i el risc que comportava la presència de centenars de persones amuntegant-se en algunes zones del pavelló. Així figura en el sumari judicial del cas de l'allau mortal, en què s'especifica que alguns afectats van trigar una hora i mitja a aconseguir fugir del lloc.

Notícies relacionades

Alejandra, una noia atrapada a l'accés on es va originar la tragèdia, va explicar que els nois «utilitzaven tota la seva força» per sortir d'allà. «Arribaven a mossegar, estirar dels cabells, esgarrapar-se i donar cops de puny per salvar les seves vides», va relatar. Un altre testimoni, el de Cristina, qüestiona la inflexibilitat de part del personal de seguretat, al recordar que quan va aconseguir arribar a una porta un vigilant li va dir que «no s'obriria» i que es dirigís a una altra. La noia va trigar més de mitja hora a arribar a un altre accés pel gran nombre de persones, moltes d'elles «desmaiades i amb rastres de sang», que s'hi amuntegaven.

El sumari també revela que la cinquena víctima mortal, María Teresa Alonso, morta dijous, va ser auxiliada inicialment per un vigilant, ja que el servei mèdic del Samur, que no havia estat avisat de la celebració de la festa, va trigar uns 30 minuts a arribar.