UNA ALTRA VÍCTIMA MORTAL DE LA FESTA DE HALLOWEEN

Mor una cinquena noia per la tragèdia del Madrid Arena

María Teresa Alonso, de 20 anys, estava en coma des de la nit de la fatal allau

Passadís col·lapsat al Madrid Arena, l’1 de novembre passat.

Passadís col·lapsat al Madrid Arena, l’1 de novembre passat. / ISA APARICIO

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

Víctima de les «lesions cerebrals severes» que va patir durant l'allau de l'1 de novembre al pavelló Madrid Arena, la jove María Teresa Alonso, de 20 anys, va morir ahir a l'hospital de la Fundació Jiménez Díaz, on estava ingressada des d'aquell dia. Estava en coma i amb respiració assistida. Es tracta de la cinquena víctima mortal arran del pandemònium que es va viure al recinte madrileny durant la multitudinària festa -la nit de Halloween-, juntament amb Katia Esteban, Rocío Oña i Cristina Arce, les tres de 18 anys, mortes el dia de la tragèdia, i Belén Langdon, de 17, que va morir dos dies més tard.

L'alcaldessa, Ana Botella, va decretar un dia de dol oficial i la comissió d'investigació que l'ajuntament va posar en marxa arran de l'allau va suspendre les sessions fins dilluns, de manera que les compareixences previstes per ahir i avui han hagut de ser traslladades a aquest dia, entre elles les del vicealcalde de Madrid, Miguel Ángel Villanueva; la del delegat de Medi Ambient, Seguretat i Mobilitat; Antonio de Guindos, i la del regidor Pedro Calvo, president de Madrid Espais i Congressos. Els membres de la comissió van guardar un minut de silenci després de conèixer la notícia de la mort d'Alonso, que va tenir lloc cap a la una i mitja del migdia, segons va informar l'hospital.

Notícies relacionades

NOVES PROVES / La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), mentrestant, va anunciar que no descarta noves compareixences en la investigació judicial, i que depenen de proves que s'han de rebre; entre altres, les gravacions de les càmeres de seguretat del recinte, actualment en poder de la policia, així com els inventaris de les entrades que van vendre empreses com Fnac, Carrefour i Tic Tac Ticket, fonamentals per cotejar amb el recompte de 16.791 que la policia va fer a les urnes del pavelló (una xifra molt superior a la que havia comunicat l'empresa organitzadora de la festa, Diviertt: 9.650).

El fiscal del TSJM, Manuel Moix, va declarar a l'agència Efe que aquesta dada, coneguda dimecres (més entrades venudes de les permeses) és «un indici consistent que l'aforament estava sobredimensionat», i va admetre que «aquesta pot ser una de les causes de la tragèdia», després de descartar definitivament la teoria de la bengala, i de posar molt en dubte la de l'assalt massiu del pavelló.

Temes:

Madrid Arena