CONGRÉS A BARCELONA

Els farmacèutics alerten sobre l'excessiu consum d'ibuprofèn

Asseguren que s'administren dosis més altes de les aconsellades per a dolors lleus i moderats

Una farmacèutica busca un medicament, en una farmàcia de Barcelona.

Una farmacèutica busca un medicament, en una farmàcia de Barcelona. / Albert Bertran

1
Es llegeix en minuts

La Societat Espanyola de Farmacogenètica i Farmacogenòmica ha alertat de l'alta dosificació d'ibuprofènque s'aplica al país per a dolors lleus i moderats, en què és habitual el consum de 600 mil·ligrams quan el més correcte seria una dosi de 400.

Aquesta és una de les principals conclusions delCongrés de la Sefac celebrat a Barcelona, del qual també ha transcendit que més de 8,5 milions d'espanyols reben dosis diàries d'ibuprofèn superiors a les recomanades, han informat aquest dimecres els farmacèutics en un comunicat.

La presidenta del Comitè Científic de la Sefac, Neus Caelles, ha alertat que les presentacions de 600 mil·ligrams d'ibuprofèn representen el 80% del total d'unitats dispensades, quan la seva dosi hauria de ser la meitat.

Notícies relacionades

Segons Caelles, prendre ibuprofèn de 400 mil·ligrams tres vegades al dia aconsegueix controlar el dolor i la inflamació en processos lleus i moderats, encara que a Espanya només es dispensa aquesta dosi en un 4,8% dels casos, mentre que a Europa la xifra puja fins al 54,6%.

Els efectes secundaris d'aquest fàrmac s'incrementen a mesura que augmenta la dosi: "El risc de patir un problema cardiovascular amb dosis de 400 mil·ligrams no està incrementat, cosa que no es pot afirmar en el cas dels 800 mil·ligrams", ha afirmat Caelles.