PAS ENDAVANT EN LA IGUALTAT

Uniforme per a tothom

El Corte Inglés decideix que els seus treballadors homes vesteixin igual, com ja fan les dones

Fins ara portaven americana i una xapa

L’actor Álex González, el torero Sebastián Palomo Danko i l’aventurer Álvaro Bultó, ahir, en la presentació dels nous uniformes d’El Corte Inglés.

L’actor Álex González, el torero Sebastián Palomo Danko i l’aventurer Álvaro Bultó, ahir, en la presentació dels nous uniformes d’El Corte Inglés. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
CARLOTA MARZO
BARCELONA

Les treballadores d'El Corte Inglés sempre havien portat uniforme per treballar. Constava d'un vestit jaqueta que a més a més de formar part de la imatge corporativa dels grans magatzems les feia més reconeixibles per als clients. Els homes, en canvi, només havien de dur vestit i la xapa corresponent.

Davant d'aquesta diferència de tracte, els sindicats de l'empresa tradicionalment havien reclamat que els homes també vestissin uniforme dins de les mesures del Pla d'Igualtat, pactat i acordat entre l'empresa i els sindicats UGT i CCOO el 2008. Ahir, la cadena de grans magatzems va presentar oficialment la seva proposta d'uniforme per a homes, que ja van començar a portar dilluns 18.500 empleats a tots els centres d'Espanya.

La roba, dissenyada pel mateix El Corte Inglés, compta amb tres models diferents segons la funció de cada una de les àrees en què treballi l'empleat. En el cas dels venedors amb caràcter general, portaran vestit gris marengo amb botons marrons, traus verds, camisa blanca amb l'últim trau també blanc i corbata blau marí amb rodonetes verdes. A joventut, l'uniforme consta d'uns pantalons beix, camisa blava i samarreta blanca, mentre que els venedors d'esports portaran polo negre de màniga llarga i pantalons de color beix.

El disseny d'El Corte Inglés fa joc amb la imatge corporativa de l'empresa amb les rodonetes verdes de la corbata i els traus del mateix color a l'americana i la camisa.

La decisió es va presentar com un pas cap a la igualtat en una de les empreses més importants d'Espanya. Els sindicats, malgrat mostrar-se a favor de la decisió, van recordar que encara tenen altres reivindicacions per aconseguir la igualtat plena entre homes i dones a l'empresa,

Notícies relacionades

Altres reivindicacions

Segons Carmen Calvo, membre del sindicat Comissions Obreres a El Corte Inglés de Madrid, el Pla d'Igualtat comptava amb molts altres acords que l'entitat no ha complert, com per exemple donar dades sobre les retribucions salarials i publicar les vacants per a promoció i formació.