INICIATIVA CONTROVERTIDA

Interior activa la web per delatar violents amb fotos de 68 sospitosos del 29-M

El director de la Policia garanteix la confidencialitat dels col·laboradors

1
Es llegeix en minuts

LaConselleria d'Interior preveu activar al llarg d'aquest dimarts la sevawebperquè els ciutadans delatin els autors d'episodis deviolència urbana, col·laborant en la sevaidentificació, amb imatges de 68sospitososde participar en elsaltercats de lavaga general del29-M.

En roda de premsa, el director de la Policia, Manel Prat, ha explicat que a aquesta pàgina es pot accedir a través de laweb dels Mossos d'Esquadra, on apareix una pestanya amb imatges dedisturbisal carrer i el lema "Col·laboració ciutadana contra la violència urbana".

La web compta amb 231 fotografies i 3 vídeos, obtinguts de fonts policials i públiques --com mitjans de comunicació i xarxes socials--, perquè els ciutadans ajudin a identificar 68 persones que suposadament van participar en els disturbis del 29-M i de qui es desconeix el nom.

Possibles atacs

Notícies relacionades

Prat ha assenyalat que són conscients que la nova web pot ser objecte d'"atacs massius", encara que ha advertit que els Mossos hi estaran molt atents i que la web compta amb elements de protecció interna que els ajudaran a identificar els autors dels intents de sabotatge informàtic, que en cas de ser descoberts es podrien enfrontar a penes d'entre 6 mesos i 3 anys de presó.

Així mateix, ha garantit als ciutadans que els ajudin a identificar els sospitosos que s'han aplicat totes les mesures de seguretat perquè la seva col·laboració amb la policia quedi en la més estricta confidencialitat.