DAVANT LA PROTESTA DEL 15-M

Rubalcaba: "200 persones no poden posar de cap per avall una ciutat"

El candidat socialista defensa l'actuació de la policia però admet un punt d'informació a la Puerta del Sol

1
Es llegeix en minuts
EFE / Soria

El candidat del PSOE a la Presidència del Govern,Alfredo Pérez Rubalcaba, ha defensat aquest divendres l'actuació policial en el cas delmoviment 15-Ma la Puerta del Sol de Madrid en els últims dies i ha argumentat que "200 persones no poden posar de cap per avall una ciutat".

Rubalcabaha subratllat que la Policia sempre actua de forma tolerant quan hi ha una manifestació pacífica, però que si hi ha violència, "ha d'actuar". "Si les manifestacions són pacífiques, lògicament la Policia és tolerant, perquè és una Policia intel·ligent; però si hi ha violència la Policia ha d'actuar, perquè 200 persones no poden posar de cap per avall una ciutat. Això no pot ser", ha insistit.

Rubalcaba, de visita a Sòria, no ha volgut anar més enllà al·legant que fins fa menys d'un mes ell era ministre de l'Interior i tampoc s'ha pronunciat sobre quant temps es pot mantenir tancada la Puerta del Sol.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, ha compartit la proposta formulada ahir per la directora de la campanya electoral del PSOE, Elena Valenciano, perquè els que formen part d'aquest moviment tinguin un punt d'informació des d'on poder parlar amb la gent.

Es tracta, segons ell, d'una mesura sensata, que té "tot el sentit del món", encara que per posar-la en marxa és necessari dialogar amb les autoritats.