REVELACIÓ DEL PATRIMONI DE GRANS FIGURES
El pobre llegat de Marx
Una web sobre arbres genealògics publica els testaments de personatges històrics
El teòric comunista va testar una modesta quantitat, comparada amb la fortuna de Charles Darwin o Conan Doyle

El filòsof Karl Marx.
Qui li havia de dir a Karl Marx que, 127 anys després de la seva mort, el seu nom tornaria a ser notícia per un tema tan materialista com el llegat econòmic que va deixar al morir. Aquest és un dels testaments que la web Ancestry.co.uk publica des d'ahir a la nit i que permeten saber que el pare, juntament amb Engels, del marc teòric del materialisme històric no va ser especialment incoherent en la seva vida privada i va deixar propietats per valor de 250 lliures. Una quantitat que va heretar la seva filla Eleanor i que avui equivaldria a uns 27.000 euros.
Aquesta és una de les dades més preuades que publica aquest portal dedicat a ajudar en la recerca d'informació sobre els nostres avantpassats. A banda de Marx, hi apareix també el detall del patrimoni que va acumular l'investigador Charles Darwin, pare de la teoria de l'evolució. Va aconseguir acumular la gens menyspreable xifra de 146.000 lliures, que avui es transformarien en més de 15 milions d'euros. Els documents publicats per la web inclouen també referències molt concretes a escriptors com Lewis Carroll. L'autor d'Alícia al país de les meravellesva acumular una quantitat que avui representaria més de mig milió d'euros.
El llegat de Holmes
Un altre escriptor amb una obra que va transcendir la seva etapa vital, Sir Arthur Conan Doyle, va aconseguir que les indagacions del detectiu més conegut de la història, Sherlock Holmes, reportessin uns beneficis que li van permetre deixar als seus descendents el 1931 més de 63.000 lliures, que actualment equivaldrien a més de tres milions i mig d'euros.
Els testaments publicats permeten conèixer millor la gestió del patrimoni de grans noms de la Història com el que va ser primer ministre britànic, Neville Chamberlein, que va deixar als seus hereus 84.000 lliures, que avui dia serien uns 4,7 milions d'euros.
Notícies relacionadesEls creadors d'aquesta web creuen que donar publicitat a aquests testaments pot ser d'utilitat per definir millor el perfil de les personalitats investigades, ja que es pot accedir a detalls com els beneficiaris del llegat. També, òbviament, és un cop de màrqueting.
La web Ancestry.co.uk es dedica a facilitar als usuaris l'accés als seus avantpassats. A més, ofereix la possibilitat d'elaborar l'arbre genealògic familiar, una pràctica que els últims anys ha proliferat a internet mitjançant pàgines que també faciliten l'accés a l'origen del nom propi. L'interès pels orígens, segons el responsable de continguts d'Ancestry.co.uk, Dan Jones, està relacionat amb la possibilitat de«descobrir com es podria haver viscut en una altra època» o fins i tot d'esbrinar si entre els avantpassats propis hi va haver un nom il·lustre.
- L’incendi de Paüls marca el pitjor inici d’estiu des del 2010
- Successos Mor un jove en caure des de la segona planta del centre comercial Maremagnum de Barcelona
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- Cas Koldo El jutge investiga contractes «manipulats» de Pardo de Vera després que l’UCO trobés a casa seva documents sobre el ‘pelotazo’ de les mascaretes
- Compareixença al Congrés Sánchez es presenta com un «polític net», rebutja llançar la tovallola i ofereix als socis l’«impuls més gran contra la corrupció»
- El rugit del foc que arrasa "el territori que estimes"
- El president del Sabadell descarta recolzar l’opa del BBVA
- L’Ecofin relaxa les regles fiscals per augmentar la despesa en defensa
- L’Audiència obre diligències a Netanyahu per l’assalt al vaixell de la flotilla de Gaza