ESTUDI PUBLICAT A 'NATURE'

La Lluna es va solidificar fa entre 50 i 150 milions d'anys després de la formació del sistema solar

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / MADRID

L'oceà de magma de la Lluna es va solidificar fa entre 50 i 150 milions d'anys després que es formés el sistema solar, segons un estudi de l'Institut Federal Suís de Tecnologia a Zuric (Suïssa) que es publica a la revista Nature.

La Lluna es va formar probablement a partir de restes foses propulsades des de la Terra en formació com a resultat de l'impacte d'un cos de la mida de Mart i, a causa de les elevades energies que van participar en l'episodi, es va fondre per formar un oceà de magma.

L'estudi analitza els processos que es van poder produir a la Lluna immediatament després, a més de proporcionar una millor idea de quan es va formar el satèl·lit veí.

Mesurament d'isòtops

Els investigadors van mesurar isòtops de tungstè en metalls lunars per determinar l'edat de l'oceà de magma que es va crear immediatament després de l'impacte. L'anàlisi dels metalls lunars, en lloc de les roques, va permetre als científics evitar la contaminació d'altres orígens, aquella produïda per raigs còsmics sobre la superfície lunar.

Notícies relacionades

Els científics van descobrir que l'oceà de magma de la Lluna es va solidificar fa entre 50 i 150 milions d'anys després que es formés el sistema solar.

També van observar que la taxa de dos isòtops de tungstè era la mateixa en els mantells lunars i terrestres, cosa que indica que o bé la Lluna deriva principalment del material de la Terra o que aquests elements es van equilibrar després del gran impacte.

Temes:

Lluna Astronomia