COMUNICACIÓ
EL PERIÓDICO ofereix el llibre 'La cuina dels bolets'
Els lectors podran obtenir l'obra el cap de setmana que ve per 3,95€ amb el diari
El manual inclou un ampli i variat receptari i consells per conservar els bolets
EL PERIÓDICO DE CATALUNYA oferirà als seus lectors el pròxim cap de setmana --dissabte i diumenge-- el llibreLa cuina dels bolets. Les millors receptes catalanes, per només 3,95 euros, juntament amb l'exemplar del diari. Es tracta d'un volum amb més de 140 pàgines a tot color amb un complet i variat receptari per aprendre a cuinar tota mena de bolets autòctons, completat, a més, amb consells útils per conservar-los.
Catalunya és una terra de bolets amb gran tradició gastronòmica. Cada tardor els boscos s'omplen de boletaires i les cases reben els sabors i aromes d'aquests preats fongs. En uns boscos plens de formes i colors s'hi amaga l'apassionant món dels bolets. El diari vol ajudar els seus lectors a conèixer-lo a fons.
QUATRE CAPÍTOLS
El llibre l'obre un pròleg de Llorenç Petràs, tota una institució en el món de la gastronomia, propietari de Bolets Petràs, al mercat de la Boqueria. L'obra es divideix en quatre capítols:Terra de bolets, Secrets del rebost, Entre fogonsiPassejades per a boletaires.
ATerra de boletss'ofereix una selecció de fotos i descripcions dels bolets més comuns i apreciats de Catalunya. Rovellons, pinatells, fredolics, rossinyols, gírgoles, ceps, tòfones, trompetes i cama-secs en són els reis.
ASecrets del rebost, el segon capí- tol, s'aprofundeix sobre les tasques que envolten la cuina dels bolets, des de consells per triar-los al mercat fins a recomanacions a l'hora de netejar-los. Es descriuen, a més a més, les tècniques de cuina i conserva més adequades per a cada varietat de bolets, així com els diferents trucs i processos de preparació de les receptes per aconseguir una cuina de bolets òptima.
Però el cos central del llibre és el capítol titulatEntre fogons,en què es troben les receptes més delicioses per cuinar-los dividides en quatre seccions:Per anar fent boca: caldos, cremes i amanides; De primer: saltats, remenats, arrossos i pastes; De segon: estofats, carns i peixosiLes postres: pastissos i altres delícies.
Notícies relacionadesLa cuina catalana, basada en productes del mar i de la terra propis de l'apreciada dieta mediterrània, incorpora dia a dia nous ingredients, textures i sabors, i s'inventen noves receptes i tècniques culinàries. La cuina dels bolets, aliments puntuals de la gastronomia catalana, també es reinventa amb nous i originals plats, que els lectors aprendran a cuinar gràcies al llibreLa cuina dels bolets.
L'obra que oferirà el cap de setmana que ve EL PERIÓDICO presenta un ampli receptari d'entrants, primers, segons plats i postres que permetran disfrutar d'una exquisida cuina a base de bolets, patrocinat per Caixa Penedès.
- Selectivitat La nova selectivitat s’estrena a Catalunya amb un descens de notes i aprovats
- Selectivitat 2025 Els alumnes amb les millors notes a les PAU 2025 a Tarragona: "Donen molta 'bola' a la selectivitat, però no és per a tant"
- Un problema a l’alça Catalunya imposarà multes als pacients que agredeixin sanitaris
- Cimera a la Haia Trump amenaça Espanya amb una guerra comercial: «És terrible el que ha fet. Haurà de pagar el doble»
- Les tres millors puntuacions
- L’últim acte El vell camp va dir adeu amb el comiat d’Alba i Busquets
- Lliga número 38 dels blancs El Madrid guanya la Lliga aprofitant el primer ‘match ball’
- EL MERCAT DE FITXATGES Laporta emplaça l’Athletic que no interfereixi amb Nico
- Mobilitat Renfe proposa alternatives al tall de l’R3 de Rodalies
- València / Las Palmas Un home asfixia i apunyala la seva dona i el seu fill de 2 anys