A PARTIR DE L'OCTUBRE

Pròxim tancament d'un terç d'aparadors del llegendari Barri Rosa d'Amsterdam

1
Es llegeix en minuts
EFE / AMSTERDAM

Un dels principals propietaris d'aparadors des d'on les prostitutes atrauen els seus clients al llegendari Barri Rosa d'Amsterdam vendrà el seu imperi, fet que reduiria un terç el nombre d'aquests establiments a la ciutat holandesa.

El propietari, Charles Geerts, ha firmat un acord provisional amb l'empresa NV Stadsgoed per vendre 20 edificis, equivalents a més de 50 aparadors, en els anomenats wallen al centre de la ciutat, segons ha informat l'agència holandesa ANP.

Clàusula de confidencialitat

NV Stadsgoed ja havia anunciat prèviament que té la intenció de donar "un nou destí" als edificis si l'operació es tanca definitivament, previsiblement a l'octubre.

Aquesta companyia era una empresa pública fins al 1994, i el seu objectiu és fomentar l'habitabilitat i la seguretat a Amsterdam. L'acord inclou diverses clàusules resolutòries, com una anul·lació de la venda en cas que una de les dues parts divulgui detalls sobre el seu contingut.

Contra la criminalitat i la degradació

La ciutat d'Amsterdam va llançar l'any passat una campanya per reduir la criminalitat i la degradació del seu Barri Rosa, i va retirar diversos permisos d'explotació de diversos prostíbuls, entre ells alguns de Geerts, que no obstant nega que la venda dels seus aparadors tingui a veure amb aquesta intervenció.

Notícies relacionades

Tot i que el regidor de Finances i Afers Econòmics d'Amsterdam, Lodewijk Asscher, va anunciar fa poc que la ciutat es vol unir a grans inversors per comprar prostíbuls i coffee shops (establiments on es permet fumar cànnabis), no és clar si l'Ajuntament contribuirà econòmicament a aquesta compra.

Holanda és l'únic país del món en què la prostitució està totalment legalitzada, encara que això també succeeix en algunes províncies d'Austràlia. L'exhibició de les dones en aparadors és la característica més coneguda de la prostitució a Holanda.