Les últimes novetats editorials per acabar l’any llegint

Les últimes novetats editorials per acabar l’any llegint
3
Es llegeix en minuts

Recomanem aquesta mitja dotzena de títols acabats de publicar

El final d’aquest any 2020 serà bastant diferent del que estem acostumats i del que, segurament, desitjaríem tots. De fet, pendents de l’evolució de la pandèmia, les restriccions a la mobilitat i les reunions familiars estan provocant que passem bastant més temps a casa del que voldríem. 

No obstant, aquesta conjuntura pot facilitar que ens retrobem amb la lectura, aquest ‘hobby’ tan associat a les tardes fredes i plujoses que caracteritzen les estacions de tardor i hivern. Per això, hem seleccionat algunes de les últimes novetats editorials, que no et deixaran indiferent, igual com li ha passat a la crítica.

Aquitania

Aquitania

Comencem aquesta selecció amb el flamant nou premi Planeta de novel·la 2020, ‘Aquitania’, una novel·la històrica escrita per Eva García Sáenz de Urturi. L’autora, que va tenir un gran èxit ja per la seva ‘Trilogía de la Ciudad Blanca’, barreja ara amb gran mestria el gènere històric amb el ‘thriller’ per dibuixar un segle XII que seria, a la fi, crucial per a la constitució d’Europa. Una obra carregada d’intriga, conspiracions, traïcions i amor, que compta amb un intensa feina de documentació darrere.

COMPRAR (20,80 €)

Un océano para llegar a ti

A les portes del guardó del premi Planeta de novel·la 2020 va quedar la finalista ‘Un océano para llegar a ti’, de la prestigiosa periodista Sandra Barneda, una figura que ja s’ha obert un espai en el panorama literari castellà. De fet, les seves novel·les anteriors porten més de 300.000 exemplars venuts. En aquesta ocasió, Barneda s’endinsa en el món dels sentiments i les emocions silenciades dins de l’àmbit familiar. Uns secrets que, en el moment que són revelats, transformen la vida dels qui hi estan involucrats.

COMPRAR (20,80 €)

Rey blanco

Ediciones B ens porta l’últim de Juan Gómez-Jurado, ‘Rey blanco’. Amb aquesta nova novel·la sobre l’univers d’Antonia Scott, l’autor continua sumant adeptes a una aventura de la qual ja han format part més d’un milió de lectors. ‘El paciente’, ‘Cicatriz’, ‘Reina Roja’, ‘Loba Negra’ i ara ‘Rey blanco’ són les peces que han consagrat el periodista i escriptor com l’artífex de tot un fenomen de vendes del ‘thriller’ nacional i el situa com un dels màxims representants d’aquest gènere literari a escala internacional.

COMPRAR (19,85 €)

El miedo de los niños

Seix Barral acaba de publicar ‘El miedo de los niños’, d’Antonio Muñoz Molina, un dels autors més premiats de la nostra literatura. De fet, ja ha rebut premis del màxim reconeixement, com el premi Príncep d’Astúries de les Lletres, el Premio Nacional de Literatura (en dues ocasions) o el premi Planeta, entre molts d’altres. Amb aquesta narració, que ve acompanyada per les il·lustracions de María Rosa Aránega, ens submergim en aquelles ocurrències de la infància, generalment de terror, en les quals els adults adopten una conducta cruel envers els nens. Ocurrències i imaginacions que, en ocasions, s’assemblen massa a la realitat.

COMPRAR (16,62 €)

Mujeres del alma mía

Aquesta és una altra de les grans novetats editorials de final d’any. ‘Mujeres del alma mía’, de la xilena Isabel Allende, anuncia ja des del subtítol quins són els fars que guien la novel·la: l’amor impacient, la llarga vida i les bruixes bones. En definitiva, un passeig per la memòria de l’escriptora en qui, entre altres joies, transmet la seva relació amb el feminisme i el fet de ser dona, amb un repàs per les grans figures femenines que han marcat la seva vida. Una novel·la impregnada de principi a final per la passió per la vida i l’esperança posada en què sempre és possible l’amor.

COMPRAR (17,95 €)

El síndrome de Diógenes

El síndrome de Diógenes

Tanquem aquesta selecció d’obres, perfectes per acomiadar l’any, amb ‘La síndrome de Diógenes’, el XXXIX Premi de Narració Curta Felipe Trigo. El seu autor, Juan Ramón Santos, va ser president de l’Associació d’Escriptors Extremenys entre el 2015 i el 2019. Aquesta història, amb caires de relat negre i grans dosis d’enginy, està impregnada d’una atmosfera satírica, al més pur estil cínic. Així, el personatge protagonista d’aquesta obra, un inadaptat que busca empara fora dels marges del seu entorn que l’oprimeix, representa la resistència davant la crisi i la rebel·lió davant allò que, en principi, ens ve donat.

Notícies relacionades

COMPRAR (7,60 €)


■ Aquestes ofertes han sigut seleccionades per un equip d’elPeriódico de forma independent partint del seu criteri i experiència. elPeriódico obté una comissió de les vendes a partir dels enllaços d’aquesta pàgina. Tots els preus de compra inclosos en aquest article estan actualitzats en data de 21 de desembre del 2020.

Temes:

Amazon