Molts casos reals

Les 12 sèries que no et pots perdre aquest juliol

Les estrenes de Netflix, Disney+, Movistar Plus+, Amazon Prime, HBO Max i Atresplayer Premium

Les 12 sèries que no et pots perdre aquest juliol
16
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Algunes sèries basades en històries reals, com ara Santa Evita, Encerrado con el diablo, The Girl from Plainville i Por mandato del cielo, marcaran les estrenes de les plataformes d’aquest juliol del 2022, en què també hi haurà temps per a molta acció i fantasia, com la que proposaran Stranger things, La lista final, Resident Evil i La noche más larga. Les rialles arribaran amb Arturo Valls, amb la divertida Dos años y un día.

STRANGER THINGS

Dia 1. Netflix. Temporada 4 (segona part)

Després d’haver-se descobert els orígens de Vecna, el malvat de la quarta temporada, arriben els dos últims episodis que tanquen aquesta entrega, on podrem veure si els nois aconsegueixen ajudar Eleven i Nancy, cadascuna en la seva pròpia disjuntiva. Són com pel·lícules, per la seva llarga durada: el capítol 8 dura una hora i 25 minuts i el 9, dues hores i mitja.

LA LISTA FINAL

Dia 1. Amazon Prime Video

L’actor Chris Pratt (Jurassic World, Guardianes de la galàxia) protagonitza aquesta sèrie basada en la novel·la supervendes de Jack Carr, que produeix junt amb tot un expert en el cine d’acció: Antoine Fuqua (Training day). Interpreta un oficial de la Marina que torna a casa traumatitzat després que el seu pilot patís una emboscada en una operació d’alt risc. Però a poc a poc descobreix que hi ha una conspiració contra ell. 

DOS AÑOS Y UN DÍA

Dia 3. Atresplayer Premium

Arturo Valls treu punta als límits de l’humor en aquesta comèdia que produeix i protagonitza. El seu personatge està fet pràcticament a la seva mida: interpreta un famós actor i presentador de televisió que, després d’un desafortunat acudit, acaba a la presó, condemnat per un delicte d’ofenses religioses. A la presó se les veurà amb una directora amb innovadores i estrambòtiques idees (Adriana Torrebejano), un company de cel·la obsessionat amb què no se suïcidi (Javier Botet) i un altre reu que l’hi té jurada per haver-se rigut de la Verge (Michael John Treanor). Tot i que aquesta comèdia composta de sis episodis de mitja hora és una ficció, sí que recorda casos similars esdevinguts a Espanya, com les denúncies contra el còmic David Suárez i l’actor Willy Toledo.

LA NOCHE MÁS LARGA

Dia 8. Netflix

La nova sèrie espanyola de la plataforma és un thriller de pura acció, amb alguns girs de guió, però que també submergeix els personatges en un joc psicològic. La trama es desencadena quan un grup d’homes armats envolten la presó Monte Baruca, un centre que allotja presos perillosos i amb problemes psicològics, i tallen les comunicacions amb l’exterior. El seu objectiu és capturar un cruel assassí en sèrie (Luis Callejo), però el director de la presó (Alberto Ammann) està disposat a resistir. Víctor Sierra i Xosé Morais (Néboa, Serramoura) hi figuren com a creadors.

ENCERRADO CON EL DIABLO

Dia 8. Apple+

Thriller psicològic de sis episodis desenvolupat i produït per Dennis Lehane (l’autor de Mystic River i Shutter Island). Adapta les memòries criminals In with the devil, de James Keene, un exesportista empresonat per tràfic de drogues (Taron Egerton) a qui ofereixen una temptadora oferta: reduir la seva condemna si entra en una presó de màxima seguretat i fer-se amic de l’assassí en sèrie Larry Hall (Paul Walter Hauser) perquè li confessi on té enterrades les seves víctimes. Va suposar l’última sèrie del malaguanyat Ray Liotta, que interpreta el pare del protagonista.

THE GIRL FROM PLAINVILLE

Dia 10. Starzplay

Basada en l’article d’Esquire de Jesse Barron The Girl From Plainville, la sèrie se centra en el macabre cas real de Michelle Carter (Elle Fanning), la noia de 17 anys que va ser condemnada per haver incitat el seu el seu nòvio, Conrad Roy (Colton Ryan), al suïcidi a través de missatges de text. «¿Per què no beus lleixiu?» i «Penja’t, salta des d’un edifici, apunyala’t» van ser alguns dels tremends missatges que la policia va trobar al mòbil de la víctima. Està dirigida i produïda per Lisa Cholodenko (Los chicos están bien, Creedme). Completen l’elenc Chloë Sevigny i Cara Buono.

BETTER CALL SAUL

Dia 12. Movistar Plus+. Temporada 6 (segona part)

El brillant ‘spin-off’ de ‘Breaking bad’, protagonitzat per l’advocat buscavides Saul Goodman (Bob Odenkirk), arriba a la seva fi. El lletrat completarà en aquests últims sis episodis el seu complicat viatge de transformació, ara que poc queda d’aquell eixerit però entranyable Jimmy McGill que va començar la sèrie. L’horitzó que se li planteja al costat de la seva inseparable Kim és bastant incert, després de consolidar el seu pla contra Howard Hamlin per assentar el seu nou negoci d’assessoria legal. A més, el preu per haver-se mogut entre personatges tan perillosos com Gus i Lalo Salamanca podria sortir-los car.

ATLANTA

Dia 13. Disney+. Temporada 3

Quatre anys d’espera han hagut de suportar els fans per veure els nous episodis d’aquesta sèrie creada i protagonitzada pel cantant, director i guionista Donald Glover sobre un grapat de joves que triomfen en el món del rap. Ara canvien Atlanta per Europa, on Earn (Glover), Alfred Paper Boi (Brian Tyree Henry), Darius (LaKeith Stanfield) i Van (Zazie Beetz) emprenen una gira. Continuarà costant-los digerir l’èxit que acaben d’assolir i amb què sempre han somiat.

RESIDENT EVIL

Dia 14. Netflix

Adaptació del popular videojoc que ja va ser portat anteriorment al cine, que uneix una desenfrenada acció amb terrorífics monstres mutants. El 2036, 14 anys després que un virus mortal causés una apocalipsi mundial, una noia intenta retre comptes amb els responsables mentre lluita per sobreviure a New Raccoon City i en un món envaït per criatures infectades. El problema és que es tracta de la filla d’un dels grans malvats de la franquícia, Albert Wesker, connectat amb la malvada corporació Umbrella. La recerca de la seva germana desapareguda serà una de les trames principals.

DARK WINDS

Dia 21. AMC+

La nova plataforma AMC+ estrena aquest western noir basat en la sèrie de llibres de Tony Hillerman Leaphorn & Chee. Creada per Graham Roland(Jack Ryan, Fringe), Vince Calandra (Heridas abiertas) com a showrunner i compta amb George R.R. Martin (Joc de trons) i Robert Redford a la producció executiva. El 1971, en un poblat remot de la Nación Navaja, al sud-oest dels EUA, dues policies (Zahn McClarnon, i Kiowa Gordon) investiguen una sèrie de crims que, en principi, no semblen relacionats entre si.

SANTA EVITA

Dia 26. Disney+

Hi ha personatges tan importants en la història d’un país que no només ho marquen en vida, sinó també després de la seva mort. És el que va passar amb l’ex primera dama argentina Eva Perón, el cadàver embalsamat del qual va ser ocultat durant 16 anys per les forces militars, que van enderrocar Juan Domingo Perón a fi d’evitar que es convertís en una arma contra el règim. Aquesta minisèrie argentina de set episodis reconstrueix la rocambolesca història a partir del best-seller homònim de Tomás Eloy Martínez, amb Natalia Oreiro al paper del mític personatge. Ernesto Alterio, Diego Velázquez, Francesc Orella i Darío Grandinetti completen el repartiment d’aquesta superproducció rodada en més de 40 localitzacions, amb més de 120 intèrprets i 1.300 extres.

POR MANDATO DEL CIELO

Dia 27. Disney+

Minisèrie de set episodis inspirada en el best-seller de Jon Krakauer, basat en una història real. Aprofundeix en les creences de la comunitat mormona, analitzant les terribles conseqüències de portar aquesta implacable fe fins a l’extrem més radical. Aborda un cas esdevingut el 1984, quan van assassinar Brenda Wright Lafferty (Daisy Edgar-Jones, Normal people) i al seu nadó en un barri residencial de Salt Lake Valley (Utah, EUA). L’inspector Jeb Pyre (Andrew Garfield) investigarà els fets mentre el cas li farà qüestionar-se les seves fins ara fèrries conviccions religioses, ja que ell mateix és un devot mormó.

ALTRES ESTRENES I TORNADES

CÓMO MANDARLO TODO A LA MIERDA. Dia 1. HBO Max. Uns adolescents aprofiten que s’ha cancel·lat el viatge de fi de curs per llançar-se tres setmanes a la carretera, fent creure als seus pares que viatgen amb els professors. El pla és anar improvisant sobre la marxa. Creada per Jaime Olías i Pablo Sanhermelando, compta amb els joves Naira Lleó (Hierro), Malva Vela (El regne), Gabriel Guevara (Skam España) i Óscar Ortuño (30 monedes) en els papers principals.

CLOSE ENOUGH. Dia 1. TNT. Temporada 3

P-VALLEY. Dia 3. Starzplay. Temporada 2

CRIMEN EN EL PARAÍSO. Dia 3. Cosmo. Temporada 11. Arriba l’estiu, però l’inspector Neville Parker (Ralf Little) i la detectiva Florence Cassell (Josephine Jobert) no descansen. Tots dos es dediquen a investigar nous assassinats a l’illa de Saint Marie en la veterana sèrie de la BBC britànica. 

THE OFFICE (USA). Dia 4. HBO Max. Sèrie completa.

LUTHER. Dia 4. HBO Max. Sèrie completa.

MASA. Dia 5. Filmin. Minisèrie sueca sobre robatoris, blanqueig de diners i com mantenir una pastisseria. Una cosa semblant a una versió femenina i escandinava de Breaking Bad.MAL NEGOCIO. Dia 6. Netflix. Felix Armand és el cervell responsable de l’empresa tecnofinancera més exitosa d’Alemanya: CableCash AG. Però les desgràcies se li acumulen durant la sortida a borsa de la companyia: des d’escàndols de blanqueig de diner fins a enganys als inversors i pornografia a internet.

CONTROL Z. Dia 6. Netflix. Temporada 3

TIERRA DE OPORTUNIDADES. Dia 6. Disney+. Dues famílies llatines competeixen per la riquesa i el poder a la vall de Sonoma, a Califòrnia.WAYWARD PINES. Dia 6. Disney+

¡QUÉ SUSTO, TÍA! Dia 8. Netflix. Al llarg d’una nit, una estudiant d’institut que sempre ha sigut molt discreta aprofita l’ocasió de canviar de rumb. Però al matí següent s’adona que és un fantasma.

ALF. Dia 10. HBO Max. Sèrie completa. Els membres d’una família normal es veuen embolicats en situacions extraordinàries quan un ésser extraterrestre aterra al seu garatge.

THE SPLIT. Dia 12. Filmin. Temporada 3. Les germanes Defoe tornen en aquesta sèrie sobre el món dels divorcis d’alt standing a Londres.

SINTONÍA. Dia 13. Netflix. Temporada 3

BESOS Y PRESAGIOS. Dia 13. Disney+. Yesool Hong, la millor executiva de comptes de l’equip de planificació 1 a Zeu Ad, té un secret: veu el futur quan besa algú.

PAPÁS POR ENCARGO. Dia 13. Disney+. Una adolescent s’embarca amb els seus tres pares adoptius al retrobament de la seva mare.

SOLAR OPPOSITES. Dia 13. Disney+. Temporada 3

TUCA Y BERTIE. Dia 13. HBO Max. Temporada 3

THE BEAST MUST DIE. Dia 14. AMC+. Gaby Chiappe, guionista de Gent del barri i Vera, està darrere d’aquesta història de venjança basada en la novel·la homònima de 1938, que compta amb dos actors de pes: Jared Harris (Txernòbil) i Cusch Jumbo (The Good Fight). A l’assabentar-se que ha sigut abandonada la investigació policial sobre l’atropellament del seu fill, la mare del jove decideix intervenir en l’assumpte. Fent-se passar per una novel·lista que investiga un assassinat, aconsegueix accedir a la família de George Rattery, que considera responsable de l’atropellament, i estableix un pla per matar-lo.

RUPTURAS. Dia 14. AMC+. Ambientada en un petit poble rural de pescadors d’Islàndia, explica la història de Kristin (Sara Dögg Ásgeirsdóttir) i Lilja (Katla Njálsdóttir), una doctora de 45 anys i la seva filla de 15, que es muden amb els pares de Kristin mentre ella afronta el seu divorci. A l’haver de conviure amb la seva mare, que assegura que té poders psíquics, Kristin es veu obligada a afrontar els fantasmes del seu passat.

BRIGHT MINDS. Dia 14. Cosmo. Temporada 3

BENDITA PACIENCIA (BREEDERS). Dia 15. HBO Max. Temporada 3

SEGUNDAS NUPCIAS Y ANHELOS. Dia 15. Netflix. Sèrie coreana sobre una divorciada que planeja la seva venjança contra la maquiavèl·lica amant del seu exmarit a través d’una exclusiva agència matrimonial al servei dels més rics.

GRACE. Dia 15. Movistar Plus+. Temporada 2. Mesos després de la seva última investigació i amb l’equip mirant de recuperar-se de les conseqüències, el tenaç comissari Roy Grace (John Sim) afronta nous casos mentre mira de deixar enrere els fantasmes del passat. Casi muerto, Las huellas del hombre muerto i Traficantes de muerte són les tres històries de l’escriptor Peter James que adapta aquesta segona temporada.

FARZAR. Dia 15. Netflix. Comèdia de ciència-ficció i animació sobre les aventures del príncep Fichael. Aquest i el seu equip s’aventuren fora de la seva ciutat humana, protegida per una cúpula, per combatre els malvats alienígenes que volen matar-los.

LOS ENSAYOS. Dia 16. HBO Max. Nathan Fielder torna a la televisió en una nova sèrie que explora fins on arribarà un home per reduir les incerteses de la vida quotidiana.

URGENCIAS. Dia 17. HBO Max. El degà drama mèdic arriba per primera vegada a una plataforma en alta definició, una sèrie que segueix la vida dels professionals que poblen l’ala d’urgències de l’Hospital General de Chicago

WAREHOUSE 13. Dia 18. SyFy.

PARKS & RECREATION. Dia 18. HBO Max. Sèrie completa

MY LIFE IS MURDER. Dia 19. Calle 13. Temporada 2

EL VIKINGO: HISTORIA DE UN NARCO. Dia 19. Filmin. Barreja de documental i ficció, mig biopic, mig true crime, sobre les vileses i debilitats d’El Vikingo, un dels narcotraficants més poderosos d’Europa. Protagonitzada per Alex Høgh Andersen (Vikingos). UN LUGAR PARA SOÑAR. Dia 20. Netflix. Temporada 4. Mel no sap si el fill que espera és de Mark, el seu difunt marit, o de Jack, però està il·lusionada amb la idea de ser mare. Hope continua recuperant-se de l’accident de cotxe i les seqüeles psicològiques de la seva lesió cerebral tindran greus conseqüències per a ella i per a Doc. Brie està resolt a demostrar la innocència de l’home que estima.

BIRDGIRL. Dia 20. HBO Max. Temporada 2. Dues antigues amigues de l’escola secundària de Miami, Shawna (Aida Osman) i Mia (KaMillion), es reuneixen per formar un grup de rap.

COLGADOS EN FILADELFIA. Dia 20. Disney+. Temporades 12-15

CICLOS. Dia 22. Apple+. Temporada 3. Nikki i Jason debuten com a pares primerencs de dos nens que encara estan coneixent. Ara només han de mantenir el control, cosa que resulta més complicada del que pensaven.

HACIA ADELANTE. Dia 22. Apple+. Basada en el llibre Just don’t fall de l’atleta paralímpic i autor Josh Sundquist, aquesta sèrie segueix Josh Dubin, de 12 anys, quan passa d’estar escolaritzat a casa a l’escola pública. Però haurà d’aconseguir que tota l’escola vegi més enllà de la seva cama ortopèdica i el coneguin pel que és.

INSIDE Nº 9. Dia 22. Filmin. Temporada 7. Sis noves històries de la sèrie de culte de Steve Pemberton i Reece Shearsmith.

PRIMAL. Dia 24. HBO Max. Temporada 2

EL LIMPIADOR. Dia 25. Movistar Plus+. Adaptació anglesa de la sèrie de culte alemanya Der Tatortreiniger, creada i protagonitzada pel còmic britànic Greg Davies. Interpreta Wicky, un individu que neteja les escenes de crims, cosa que li dona accés a tota mena d’històries rocambolesques. Els episodis són autoconclusius i compten amb convidats especials, com Helena Bonham Carter.DOWNTON ABBEY. Dia 25. HBO Max. Sèrie completa.

FELIZMENTE CASADOS. Dia 26. Filmin. Temporada 2.

HIGH SCHOOL MUSICAL: EL MUSICAL. LA SERIE. Dia 27. Disney+. Temporada 3. Els Wildcats es dirigeixen al campamento Lago Somero, a Califòrnia, on, tant ells com els seus companys passaran un inoblidable estiu ple d’idil·lis, nits sense toc de queda i molt temps a l’aire lliure. L’ambient es caldejarà... i es refredarà quan s’embarquin en la producció de ‘Frozen’ i d’una docusèrie relacionat.

SIGUE RESPIRANDO. Dia 28. Netflix. Minisèrie sobre l’accident d’un avió civil en una llunyana frontera canadenca.

DETECTIVE CONAN: LA HORA DEL TÉ DE CERO. Dia 29. Netflix. Sèrie d’animació.

PAPER GIRLS. Dia 29. Amazon Prime Video. En les primeres hores del matí després de la nit de Halloween de 1988, quatre repartidores de diaris estan en la seva ruta d’entrega quan es veuen atrapades en el foc creuat entre viatgers del temps en guerra, i canvia el curs de la seva vida per sempre. Transportades al futur, aquestes noies han de trobar la manera de tornar a casa al passat, un viatge que les portarà a enfrontar-se amb les versions adultes d’elles mateixes.

BUSCARSE LA VIDA EN BROOKLYN. Dia 29. Movistar Plus+. Temporada 2. Dan vol netejar el seu expedient per poder recuperar la seva llicència de professor, mentre afronta una nova etapa sense Kevin a casa. Aquest últim torna al barri amb noves expectatives de futur, però encara intenta passar desapercebut després del que va passar amb Drew. I Drew continua amagant-se de la policia mentre s’esforça a aconseguir que Zayna torni a l’escola sense represàlies.

APARIENCIAS. Dia 29. Apple+. Thriller psicològic de vuit episodis de Veronica West (High Fidelity). Ambientada en l’alta societat de San Francisco, està protagonitzada per Sophie (Gugu Mbatha-Raw), una dona que ha patit un traumatisme al cap, aparentment conseqüència d’un intent de suïcidi, que l’ha deixat amb una pèrdua aguda de memòria. Haurà d’unir de nou les peces de la seva vida amb l’ajuda del seu marit i amics.

FANÁTICO. Dia 29. Netflix. Dani del Águila, Federico Maniá Sibona i Yago de Torres són els responsables d’aquesta història a ritme de trap, narrada en episodis de 10 minuts, amb direcció de Roger Gual. Tracta de Quimera, l’ídol musical més important d’Espanya, que mor davant els seus nombrosos fans durant un concert. Lázaro, jove repartidor i un dels seus seguidors incondicionals, veu en aquest succés l’oportunitat de fugir de la seva monòtona i precària vida, convertint-se de la nit al dia en qui més havia admirat: el seu difunt ídol. Els dos personatges estan interpretats pel cantant i actor Lorenzo Ferro.

DESPAREJADO. Dia 29. Netflix. Neil Patrick Harris, un dels protagonistes de Cómo conocí a vuestra madre, s’enfronta a les traves de les relacions en aquesta comèdia romàntica. Interpreta un agent immobiliari de Nova York l’existència del qual fa un gir quan el seu nòvio de tota la vida se’n va de casa, per la qual cosa haurà d’aprendre a conviure amb la solteria sent ja un quarantí. La firmen el creador d’Emily in Paris i Sexo en Nueva York, Darren Star, i el productor de Modern family i Frasier, Jeffrey Richman.

PEQUEÑAS MENTIROSAS: PECADO ORIGINAL. Dia 29. HBO Max. Fa 20 anys, una sèrie de tràgics esdeveniments gairebé van destrossar Millwood. Ara, en l’actualitat, un nou grup de petites mentideres es veu turmentat per un assaltant desconegut.

ALMOST FLY. Dia 29. HBO Max. Alemanya, 1990. Tres companys d’escola amb grans somnis s’enfronten quan el hip-hop entra sobtadament en la seva vida a través de la pròxima base de l’exèrcit dels EUA.

Notícies relacionades

HARLEY QUINN. Dia 29. HBO Max. Temporada 3

ÁMBAR DORADO. Dia 29. Apple+. Basada en la sèrie de best-sellers de Paula Danziger, amb més de 10 milions de còpies venudes, la sèrie està protagonitzada per una nena que troba la seva veu a través de l’art i la música arran del divorci dels seus pares. Escrita i dirigida per Bonnie Hunt (Jumanji, Doce en casa). QUEER AS FOLK. Dia 31. Starzplay. Stephen Dunn fa una actualització de la sèrie britànica creada per Russell T. Davies (It’s a sin, Doctor Who), un dels grans clàssics de temàtica gai. Explora un grup divers d’amics a Nova Orleans les vides dels quals es transformen després d’un dramàtic tiroteig.